Hosszabbított új kezdőirányítójával a Packers

Aaron Rodgers távozása után nem kérdés, hogy Jordan Love lesz a Green Bay Packers kezdőirányítója az idei szezonban. A csapatnak lehetősége lett volna lehívni az irányító ötödik éves opcióját de ehelyett 1 éves hosszabbítást kötöttek vele.

A hosszabbítás 22.5 millió dollárt tartalmaz amiből garantáltan megkap 13.5 millió dollárt. Így most ugyanúgy 2024 végéig rendelkezik szerződéssel mintha lehívták volna az előskörös választottaknál lehetséges ötödik éves opciót. Azonban a számok egy kicsit másként festenek.

Az opciós év 20.27 millió dollárt tartalmazott volna ami 2.23 millió dollárral ugyan kevesebb viszont Love az egészet garantáltan megkapta volna. Love kevesebbet keres garantáltan, azonban az aláírási bónusz miatt a garantált kereset egy részét, ami valószínűleg a nagyobb része, már most megkapja. 

A csapat részéről viszont jobb a mostani lehetőség mert ezt az összeget nem egy, hanem két szezon fizetési sapkájában tudja elosztani. Másfelől ha nem válik be akkor a szezon után könnyebb feltételek mellett tudnak megválni tőle.

Fotó: sportingnews.com