Bryce Young: A múlt, és az első helyes kiválasztás “nem jogosít fel semmire”

Bryce Youngot választották ki az első helyen az NFL Drafton. Amikor pénteken megtette az első lépéseit a Bank of America Stadiumban, ott voltak a szurkolók, körülbelül 1000 fő a munkanap közepén egy pep rallyn, hogy üdvözöljék őt. Egy olyan játékos, aki a pályán a tudatosságával tűnik ki, most rájött, hogy egyszerre sok minden zúdul rá.

“Ez szürreális.” mondta Young pénteken az első itteni sajtótájékoztatóján, nem sokkal azután, hogy leszállt a Kansas Cityből érkező járata. “Szóval csak szeretnék köszönetet mondani Mr. Teppernek és Mrs. Teppernek, Scott Fitterernek és az edzőnek, Frank Reichnek, és mindenkinek, aki hitt bennem. Ezt a lehetőséget nem veszem félvállról, nem veszem magától értetődőnek. És tudom, hogy ez egy hatalmas áldás. Nagyon izgatottan várom a munkát. Szuper hálás vagyok a szüleimnek és mindenkinek, aki ezt lehetővé tette a számomra. Nem is lehetnék ennél izgatottabb amiatt, hogy itt lehetek, hogy Panther lehetek, és készen állok a munkára.”

A “szürreális” egy sokatmondó szó volt Young számára az elmúlt 24 órában, de a halk szavú egykori alabamai irányító jobb, ha hozzászokik az ilyen bánásmódhoz.

Nyilvánvaló az elvárás, amikor egy csapat az első helyes választást felhasználja rád.

De jelen pillanatban próbál a pillanatban maradni és apró dolgokkal foglalkozni. Még nem gondolkodik a mezszámon. Többször utalt arra, hogy a kezébe veszi a playbookot, és végre az edzőpályára megy. Ezekben az első órákban nagyon Luke Kuechly-hangulat árad ebből a fiatalemberből, nem a játékszínvonala miatt, amit talán egyszer majd elér, hanem abból a szempontból, hogy Young könnyed kegyelemmel, alázattal és azzal a képességgel rendelkezik, ami leginkább a munkáról szól.

Young bevallotta, hogy “otthonülő típus”, aki szeret YouTube-videókat nézni, meg Netflixet és kosárlabdát. Fel van dobva, hogy kosárlabdás bálványa, Steph Curry is Panthers-szurkoló, de azzal is tisztában van (ismét a tudatosság), hogy Currynek ma este a Kings ellen kulcsfontosságú 6. meccse lesz a rájátszásban.

“Stephnek most is sok dolga van.” mondta nevetve Young.

Miután azonban véget ér az új otthonában tett pörgős túra, egyértelműen munkához akar látni.

“Mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy kiérdemeljem a társaim és a srácok tiszteletét az öltözőben, az épületben.” mondta Young. “Szuper hálás vagyok azért, ami a múltamban történt, és tudod, azért, hogy hol választottak ki, de tudom, hogy ez nem jogosít fel semmire. Tudod, rajtam múlik, hogy bizonyítsak, hogy minden nap bejöjjek, dolgozzak és kiérdemeljem a körülöttem lévő emberek tiszteletét. Ez az, amit már alig várok, hogy elkezdhessem.”

Nyilvánvalóan tiszteli az edzői stábot is, amelyet köré és számára állítottak össze.

Reichtől kezdve Thomas Brown támadó koordinátoron át Josh McCown irányítóedzőig három olyan srác van mellette, akik játszottak a ligában, és akik minden nap őt fogják edzeni. És ott van még Jim Caldwell vezető asszisztens, aki korábban egy Peyton Manning nevű fickó irányító edzője volt. Szóval ez is felkeltette Young figyelmét.

“Úgy érzem, hogy ez egy nagyszerű lehetőség a számomra, hogy dolgozzak, hogy fejlődjek.” mondta Young. “Ez az edzői stáb nagyon, nagyon megfogott engem, őszintén szólva, az egész folyamat során. Még az alatt a rövid idő alatt is, amit az itteni látogatások során eltöltöttem, és a rövid találkozókon, amiket tarthattunk, nagyon sokat tanulhattam; most, hogy itt lehetek a nap 24 órájában, hogy ez lesz a munkám, nagyon várom a fejlődést, amiért Charlotte-ba érkeztem.”

Forrás:

Carolina Panthers

panthershungary.com

Fotó: foxnews.com