Mégis a Chargers-nél folytatja a csapat legjobb futója

A Los Angeles Chargers vezetőedzője, Brandon Staley hétfőn elmondta, hogy a running back Austin Ekeler várhatóan részt vesz a júniusi kötelező minitáborban. A futó ráadásul egy átdolgozott szerződéssel a britokában jelenhet majd meg a táborban.

A Chargers vezetősége és Ekeler megegyezett egy átdolgozott szerződésben, amely 1,75 millió dollárt ad hozzá elérhető ösztönzőkben a futó szerződéséhez, jelentette be tegnap az NFL Network Insidere Ian Rapoport.

Ekeler 6,25 millió dollárt keresett volna 2023-ban ami szerződésének utolsó évét jelenti. Ez az összeg jóval alatta marad a running back értékének, miután az elmúlt két szezonban mindkétszer 1.500 yardnál több scrimmage yardot termelt és 38 touchdownt szerzett.

Mivel a hosszabbítási tárgyalások nem haladtak ezért Ekeler tavasszal cserét kért. Bár a Chargers vezetősége nem akart megszabadulni tőle de engedte, hogy körbe nézzen a piacon. Miután nem jelentkezett komoly trade partner így visszatért a csapathoz.

A mostani átalakítás kettősnek mondható. A csapat a játékosra helyezte át a terhet, teljesítsen jól és többet fog keresni. Ha Ekeler jól teljesít és idén is bekerülnek a playoffba akkor nem fog számítani ez a plusz összeg. Ha idén is kiemelkedően teljeísít akkor még franchise taget is adhatnak neki. Ha pedig visszaesik a formája akkor szabadon elengedhetik.

Fotó: twitter.com