A történelmi vereség a vezetőedző és a general manager állásába került

A tegnap hajnali 63-21-es Las Vegas Raiders elleni vereséget követően a Los Angeles Chargers kirúgta vezetőedzőjét Brandon Staley-t és general managerét Tom Telesco-t. A hír nem volt meglepő ugyanis a Chargers 5-9-es mérleggel rendelkezik és tegnap hajnalban egy mérkőzésen a legtöbb pontot kapta a fennállása során.

Mindkét csapat pontrekordot döntött csak míg a Raiders pozitív addig a Chergers negatív rekordot döntött meg. A 63 szerzett pont egy mérkőzésen a legtöbb a Raiders történelmében (korábbi rekord 2010 október 24. Denver Broncos elleni 59-14-es győzelem). A Chargers számára a 63 kapott pont pedig negatív rekord (2000 október 1. St. Louis Rams eleni 57 kapott pont).

A Chargers Giff Smith-t nevezte ki ideiglenes vezetőedzőnek. Az edző 2016 óta dolgozik a csapatnál és eddig a külső linebackerek edzője volt. A general manageri feladatokat JoJo Wooden látja el ideiglenesen. Wooden 2013 óta dolgozik a csapanál és eddig személyügyi igazgató volt.

A vezetőedző és a general manager mellett kirúgták a védőfal/futás elleni védelmi koordinátor Jay Rodgers-t is.

sportmania.png

Staley-t 2021-ben nevezték ki a Chargers vezetőedzőjének és 24-24-es alapszakasz illetve 0-1-es playoff mérleggel távozik. Az idei lett az első negatív mérlegű szezonja (9-8 és 10-7 után). Védelmi ldalról érkezett a vezetőedző azonban idén nagyon gyenge volt a csapat védelme. A  Raiders elleni mérkőzés előtt 29. helyen álltak az engedett yardokban, 27. helyen az engedett pontokban.

Telesco 2013 óta töltötte be a GM posztot. Sikerült olyan Pro Bowler játékosokat draftolnia mint például Keenan Allen, Joey Bosa, Derwin James és Justin Herbert. Irányítása mellett 84-92-es alapszakasz, 2-3-as playoff mérleget ért el a csapat.

Fotó: latimes.com