Sam Howell számít a Commanders kezdőirányítójának

A tavalyi szezon végétől Sam Howell pole pozícióba került, hogy Ő legyen a Washington Commanders kezdőirányítója az idei szezonban. A jelek szerint a minicampen sem változott az irányítóhelyzet a fővárosban így az edzőtábor előtt Howell számít a csapat kezdőirányítójának.

Ron Rivera már korábban is lenyilatkozta, hogy Howell-el a center mögött terveznek nekivágni az idei szezonnak. Ezen pedig Eric Bieniemy érkezése sem befolyásolt. A Kansas City Chiefs Super Bowl győztes támadókoordinátora is Howell-el számol kezdőként és Jacoby Brissett lesz a tartaléka.

"Sokat mutatott nekünk, olyat amit látni akartunk" - mondta Rivera az ESPN interjúban. "Fiatal, tudjuk, hogy fiatal. Rengeteget tud fejlődni és ezt tudjuk, de jó képességekkel rendelkezik. Mozgékony, jó a lábmozgása, gyors a mozgása, jó döntéshozó. Még mindig tanulja ezeket a döntéseket, de a karja is tehetséges, és ez az, ami izgat minket."

A jelenleg 22 éves Howell-t a tavalyi Draft 5. körében választotta ki a Commanders. Tavaly csak egyetlen mérkőzésen lépett pályára, a Dallas Cowboys elleni utolsó találkozón. 19 passzából 11 volt sikeres, 169 yardot és 1 touchdownt passzolt. 1 labdát azonban eladott és a támadófal sem védte meg rendesen mert 3 alkalommal is földre vitték az ellenfél védői.

Fotó: wbtv.com