A szakoldal alaposan lehúzta a Buccaneers rosterét

A PFF egészen pontosan a 28. helyre tette a Tampa Bay Buccaneerst az erősségi sorrendben. Nem mondom, hogy ezzel teljes mértékben egyetértek és sok érdekesség van - legalábbis számomra- ebben a sorrendben.

Először is! A Bucs over-under értékét 6,5-re lövik be, amivel még akár együtt is tudok élni, hiszen a valóságnak ez a győzelmi ráta nagyjából megfelelhet. Ugyanakkor például a csapat erősségének állítják be a secondary-t, ahol ejtettünk róla pár szót, a safety állomány sem nem elit, sem nem mély. Szerintem.

Gyengeségnek állítják be a futójátékot, ami a tavalyi év alapján érthető. Persze itt nyilván az ismeretlenségi faktor is közrejátszik, hiszen még élesben nem láttuk, Dave Canales új rendszere működik-e majd. Illetve a futójáték megerősítésére érkezett játékosok beváltják-e a hozzájuk fűzött reményeket.

A lista első helyén a Philadelphia Eagles van. Jó! Legyen! Pipa. Ugyanakkor a második a 49ers, ami enyhén szólva is hagy maga után kérdéseket. Ez a 49ers roster valóban a második legjobb? Ezzel az irányító állománnyal mindjárt az elején? A 49ers véleményem szerint hasonló irányító gondokkal küzd, mint a Bucs.

Az már más kérdés, hogy Kyle Shanahan képes olyan game plant felrajzolni, amiben a legcsapnivalóbb QB is megél. Persze lehet, hogy Brock Purdy nem csapnivaló, de semmivel sem sorolnám előrébb annál a Jimmy Garoppolo-nál, akivel ugyancsak megnyerték az első összecsapásokat, de aztán rá kellett jönniük, vele nem jutnak előrébb.

Aztán a sort a Cincinnati Bengals folytatja, amivel ugyancsak egyet lehet akár érteni. Olyannyira, hogy nálam mindenképp a 49ers előtt vannak.

A csoportriválisok amúgy az alábbi helyezéseket kapták: Saints 19., Panthers 24., Falcons 26. A leggyengébb rosternek a Cardinals-t hozták ki. Ha saját listát kellene felállítanom, azért a Bucs rosterét a 28. helynél előrébb raknám. Ha nem is a mezőny első felébe, de előrébb ennél a helyezésnél.

Forrás:

Bucs Blog

Fotó: wfla.com