BREAKING: Nick Bosa 170 millió dolláros szerződést kötött a 49ers-el

A San Francisco 49ers defensive endje, Nick Bosa kihagyta az offseasont és az edzőtábort is mert új szerződést akar magának. Bejött számára ez a stratégia ugyanis ma ötéves, 170 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. 122.5 millió dollár a garantált kereset. Ezzel Bosa a liga legjobban fizetett védője lett.

A 49ers nem akarta elveszteni a legjobb védőjét, főleg azután, hogy tavaly pályafutása legjobb szezonját futotta. A háttérben már régóta egyeztettek a felek de valószínűleg mindkét felet meglepte, hogy ilyen lassan sikerült egyezségre jutni.

A csapat vezetőedzője, Kyle Shanahan nemrégiben elárulta, hogy végig abban reménykedett, hogy Bosa legalább az előszezon végéig csatlakozni fog a csapathoz. Most viszont csak pár napja maradt az első alapszakasz mérkőzésig ami komolyan meglátszódhat majd a játékán.

Bosa-t a 2019-es Draft második helyén választotta ki a 49ers és az első pillanattól kezdve megmutatta, hogy miért vitték el ilyen magasan. Háromszor bekerült a Pro Bowl és egyszer (tavaly) az All-Pro keretbe. Megválasztották a legjobb védő újoncnak és tavaly a legjobb védőjátékosnak.

Fotó: yardbarker.com