Jayden Daniels nyerte a Heisman trófeát

Jayden Daniels, az LSU irányítója nyerte el tegnap este a 2023-as Heisman-trófeát. Ezzel a Tigrisek irányítója a zseniális szezonja után elnyerte az egyetemi futball legrangossabb egyéni díját.

sportmania.png

Daniels a döntőben az Oregon irányítóját Bo Nix-et, a Washington irányítóját Michael Penix Jr.-t és az Ohio State wide receiverét Marvin Harrison Jr.-t előzte meg 2029 pontot szerezve. Penix lett a második (1701), őt követte Nix (885) és Harrison (352).

"Ez egy valóra vált álom" - mondta Daniels az átadó beszédében. "Először is szeretnék hálát adni Istennek minden dicsőségért. Ő az én sziklám. Ő a megmentőm. Megáldott a tehetséggel és a képességgel, hogy ide jussak. Köszönöm Bónak, Mike-nak és Marvinnak, ti csodálatosak vagytok. Élvezettel nézlek titeket, de a versenynek sosincs vége. Alig várom, hogy vasárnaponként láthassalak benneteket."

Daniels 3812 yardot passzolt (harmadik az FBS-ben Penix és Nix mögött), 40 TD (holtversenyben az első Nixszel), és csak 4 interceptiont mellet. Minden mérkőzésen dobott egy vagy több TD-passzt, kilenc mérkőzésen pedig három vagy több TD-passzt. Daniels földön 1134 yardot és 10 TD-t futott.

Fotó: pff.com, arizona.com