Az idei Draft 5 legjobb running backje

Az idei Draft osztálynak finoman szólva sem a legerősebb posztja a running back poszt. Az idei évfolyamból hiányzik az igazi átütőerő, de az ügyes játékosmegfigyelők és general managerek az első körön kívül is találhatnak azonnali kezdőjátékosokat.

Jonathon Brooks az évfolyam legjobbja aki a futások mellett az passzjátékba is bevonható. A Texasi Egyetem legújabb játékosa a földön nagy játékokra képes így nagy fenyegetést jelent a védelmekre nézve. Probléma azonban, hogy jelenleg a tavaly novemberben elszenvedett keresztszalag szakadása után lábadozik.

Trey Benson számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket az edzők a "bell-cow" (az igáslovak akik akár mindhárom downban a pályán vannak) futókban keresnek. Bár az egyetemen nem mindig felelt meg a potenciáljának, Benson a méret és a gyorsaság kombinációja ami lehetővé teheti számára, hogy profiként is boldoguljon.

Jaylen Wright nyers sebessége (4.38 40-es Indianapolisban) felkelti majd az edzők érdeklődését, akik egy a pályán végig nyargaló opciót keresnek a running backek között.

Blake Corum egy sziklaszilárd futó, akinek a stílusa jól illik a downhill rendszerekhez. Egyfajta faltörőkos. A Michigan sztárjának keménysége és fizikuma megadhatja az alaphangot egy olyan támadójátékhoz, amely a régi iskola futásait használja.

Will Shipley eddig radar alatt maradt, de sokan úgy látják, hogy a Clemson kiemelkedő játékosa az NFL-ben kivirágzik majd. A kiváló gyorsaságával és sokoldalú játékával kitűnő rotációs játékos lehet. Legalábbis a pályafutása elején.

1, Jonathon Brooks Texas - 2.-3. kör

2, Trey Benson Florida State - 2.-3. kör

3, Jaylen Wright Tennessee - 2.-3. kör

4, Blake Corum Michigan - 2.-3. kör

5, Will Shipley Clemson - 2.-4. kör

Fotó: youtube.com, texassports.com