Draft értékelő: Jól teljesített a Washington Commanders

A Washington Commanders csapata teljes átalakítás előtt áll és ennek jó alapja lesz a hétvégi Draft. Az első kör második helyén megszerezték a jövő irányítóját majd sok elfoglaltságuk volt a második napon. Három második körös és két harmadik körös választuk volt. Kis túlzással az utolsó napon már csak levezettek.

A Washington Commanders választásai:

1 (2): QB Jayden Daniels, LSU

2 (36): DI Jer’Zhan Newton, Illinois

2 (50): CB Mike Sainristil, Michigan

2 (53): TE Ben Sinnott, Kansas State

3 (67): OT Brandon Coleman, TCU

3 (100): WR Luke McCaffrey, Rice

5 (139): LB Jordan Magee, Temple

5 (161): S Dominique Hampton, Washington

7 (222): EDGE Javontae Jean-Baptiste, Notre Dame

Daniels - Daniels a harmadik számú irányító volt Drake Maye mögött a PFF listáján. Daniels választásának van értelme, mert beleillik a Kliff Kingsbury-féle spread-to-run támadásba, amely lehetővé teszi Daniels számára, hogy a futójátékban kiegészítse a játékot.

Newton - Erre nem volt szüksége a Washingtonnak, mivel két legjobb játékosuk - Jonathan Allen és Daron Payne - a védőfalukban játszik. Azonban ez egy óriási értékű választás a második kör elején. Newton a 11. helyen áll a PFF big board összesített rangsorában, és rendkívül eredményes volt az egyetemi karrierje során. Mindössze három Power Five belső védőjátékos jegyzett 100 vagy annál több pressure-t két év alatt, amióta a PFF 2014-ben elkezdte az egyetemi táblázatokat vezetni: Newton, új csapattársa, Jonathan Allen és DeForest Buckner.

Sainristil - Sainristil harcos mentalitást hoz a csapatba, és sokoldalúságot biztosít. Karrierje legjobbját, 6 interceptiont szerzett 2023-ban, ami a második legjobb a cornerbackek között. 2022 óta elért 90,3-as PFF-osztályzata a negyedik a Big Ten cornerbackek között. Sainristil nagyszerű reakciósebességgel rendelkezik és félelmet nem ismerő a futás elleni védekezésben.

Sinnott - Egy atletikus tight end, akivel Jayden Daniels együtt fejlődhet a következő években. Egyetlen dolgot sem csinál elit szinten, de mindent jól tud. Sinnott  2023-ban a harmadik helyen áll a tight endek között és 31 nagy játékot mutatott be az elmúlt két szezonban.

Coleman - A Commanders végre egy támadófalembert szerezett a harmadik kör elején, Colemant választották a TCU-ból. A magas játékos 2023-ban küszködött, de 2022-ben sokkal jobb volt, amikor 79,6-os PFF-osztályzatot kapott. Az NFL-ben a belső poszton köthet ki, de van tapasztalata a külső poszton.

McCaffrey - McCaffrey NFL-vérvonalakkal rendelkezik és természetes atléta, aki ismeri az útvonalfutás árnyalatait. Játékából azonban hiányzik a robbanékonyság, de erős keze van, különösen a vitatott elkapási helyzetekben, ahol a 2022 óta elért 32 elkapása a legtöbb az egyetemi futballban. Korábbi irányítóként McCaffrey-nek jó érzéke van a nyitott zónák megtalálásához.

Magee - Magee megálíthatatlan motorral rendelkezik és nagyon jó a futás megállításában. Fizikailag alkalmas blitzelni is. Karrierje legjobb 87,2-es PFF-osztályzatát kapta 2023-ban és egy figyelemre méltó 90,7-es pass-rush-osztályzatot kapott, amellyel a negyedik volt a linebackerek között. Magee legrosszabb esetben egy hatásos speciális csapatjátékos lesz, de rendelkezik a megfelelő keménységgel és atletikus tulajdonságokkal ahhoz, hogy kezdőjátékos legyen.

Hampton - Hampton egy szuperméretű safety és jó atletikussággal rendelkezik. Érdekes kiegészítője egy olyan Dan Quinn védelemnek, amely az ilyen típusú hibrid atlétákat helyezi előtérbe. Hampton a legjobb teljesítményt az emberfogásban nyújtotta, mivel a Huskies csapatában az elmúlt szezonban 81.-es osztályzatot szerzett a boxban.

Jean-Baptiste - Jean-Baptiste az előző szezonban összesen 43 pressure-t jegyzett, köztük hat sacket és 11 quarterback hitet szerzett. Emellett 21 futásmegállítást produkált, anélkül hogy elrontott volna egy tackle-t is.

Fotó: atozsports.com, youtube.com