Kései field goal jelentette a Vikings vesztét

A mérkőzés ismét a field goal-okról szólt, sajnos a végén mi vesztesen távozhattunk a pályáról. Vereség. A San Diego csapata ismét felül kerekedett rajtunk, igaz csak 2 ponttal. A pénteki találkozó ismét a field goal-okról szólt és nem a TD-kről. Megfigyelhető volt, hogy mindkét csapat támadórésze gyengén teljesített a meccs alatt, mivel komoly helyzetet egyik sem tudott kialakítani. A Vikings végül eljutott egy TD-ig, de kevésnek bizonyult. Ezzel harmadik előszezon mérkőzésünket elvesztettük. Ismét sokan látogattak ki a Metrodome-ba, bízva egy látványos és eredményes meccsben, de csalódniuk kellett, hiszen volt olyan negyed amiben semmi nem is történt. A Vikings ésszerű támadást bár tudott vezetni, csak Rosenfels bejövetele után látszott a támadókon, hogy nyerni akarnak.

A mérkőzés előtti bemelegítésen a szurkolók örülhettek, hiszen kedvenc futócsillaguk Adrian Peterson beöltözve, teljes felszerelésben melegített a többiekkel. Természetesen csak melegített, a mérkőzésen nem lépett pályára. A találkozó ideje alatt már átöltözve nézte csapattársai és az ellenfél küzdelmét a pályán.

Az első délidőben a Vikings csapatának, mint ha semmi nem akart volna összejönni. Először punt, majd megint punt, utána kihagyott field goal, majd fumble, punt, punt és végül egy 29 yardos field goal Blair Walsh-tól. Azonban a San Diego sem a támadásairól volt híres, mert mindössze 2 field goal-t tudtak ők is feljegyezni az első félidőben.

“Ez egy kicsit kiábrándító. Ez csak azt mutatja, hogy van még min dolgozni a hátralévő időben. Győzni szerettünk volna, de most nem sikerült. Meg vannak a képességeink, hogy sikeresek legyünk, de ma ez nem jött össze” – nyilatkozta Christian Ponder.

Ponder az első két negyedben volt a pályán. Passzai rendszerint célt tévesztettek. 16-ból mindössze 9 átadás volt sikeres. ezalatt 115 yardot szerzett csapatának. A második negyed első harmadában azonban egy Harvin-nak passzolt labda nem érte el a célt, mert a Chargers védője Presley elkapta és bár nyílt volt előtte a pálya, simán TD-re tudta volna visszahordani, de csapattársa belerohant, így csak interceptiont írhattak neve mellé.

Itt kell megjegyezni, hogy úgy kaptunk ki, hogy 18 játékos nem is lépett pályára a Chargers-ben, köztük olyan kulcsjátékosok, mint Philip Rivers vagy Antonio Gates.

A második negyedben a csapatok nem tudtak elérni first down-t, így punt puntot követett. Nem a legizgalmasabb része volt a meccsnek.

Ponder interceptionje előtt még egy fumble-t is sikerült összehoznunk. Lex Hilliard, aki minden bizonnyal benne lesz abban a 15 játékosban, akit az első keretszűkítésnél elküldenek, simán összehozott egy labdavesztést. Csak nekiütközött a védő és a labda máris kipattant a kezéből. Így a meccs végére Hilliard csak 2 szerzett yardot tudott felmutatni és egy fumble-t.

Blair Walsh az első 45 yardról kihagyott field goal-ja után, a félidő előtt másfél perccel 29 yardról megszerezte a Vikings első pontjait.

A fordulás után Ponder helyett Joe Webb érkezett irányító posztra, de változást az offense játékában nem tudott hozni. 8-ból 6 sikeres passzal és 59 szerzett yarddal zárta a találkozót. A harmadik negyedben nem esett pont, de a Vikings Asiata révén ismét fumble-t csinált és ismét elvesztette a labdát. Megemlítem, hogy a fumble ellenére Asiata lett volna a Vikings nyerőembere. 9 futásából 48 yardot tudott összefutni, a leghosszabbat éppen a fumble előtt, ami 18 yardosra sikeredett. Ebben a negyedben még volt pár punt, majd szépen lepergett az óra.

A zárónegyedben ismét Webb kezdett nálunk irányítóként és szépen is haladtak előre. Először 8, majd 10,11 és végül 9 yardos passzával megközelítettük az ellenfél redzone-ját, de ezután a playben, a Vikings futója Derrick Coleman is Asiata és Hilliard sorsára jutott. Ismét egy fumble és labdavesztés. A labdaszerzést a Chargers ugyan TD-re nem, de Kaeding 54 yardos rúgásával field goal-ra tudta váltani és már 6 ponttal mentek a Vikings előtt. Ez a kevés pont ezen a meccsen nagyon soknak számított.

Webbék jöhettek ismét, de first down-ig nem tudtak eljutni, akárcsak utánuk a Chargers, így puntolt mindkét csapat. Ekkor jött az öreg Rosenfels, aki megmutatta, hogy van ott tudomány.

Sage Rosenfels egy sikeres driveot vezetett végig. 6-ból mind a 6 átadása sikeres volt. A kulcsfontossági játék ebben a támadásban Allen Reisner 20 yardos elkapása volt, amivel a Chargers endzone-játol mindössze 3 yardra ért földet. A futónk Coleman először nem tudott megtenni a labdával távolt, de másodikra 2 yarddal közelebb került a gólvonalhoz. A mérkőzése egyetlen TD-je következett. A snapp után Rosenfels egy röviden jobbra passzolt labdával megtalálta a teljesen üresen maradt matt Asiata-t és ő ezt kihasználva simán befutott az endzone-ban ezzel kiegyenlítve a találkozó állását.

Blair Walsh nem hibázott, magabiztosan értékesítette az extra pontot, így a meccs vége előtt 1:54-el nálunk volt az előny.

Sajnos amatőr hibákkal előrehoztuk a Chargers-t. Először 6 yardos futással szereztek előnyt, majd ugyan sikertelen átadása volt a vendégek irányítójának, de Harrison Smith felesleges szabálytalankodása miatt 15 yardot jöhetett előre a Chargers. Ezek után Lee 2 passzával átjöttek a mi térfelünkre. Futásokkal próbálták pörgetni az órát amit mi időkérésekkel próbáltunk megállítani. Miután Frazier kikérte a harmadik idejét is a Chargers 2 yardot tett meg a labdával és lepörgették az órát 4 másodpercre, majd Norv Turner a vendégek edzője kikérte egyetlen maradék idejét a Chargers-nek.

Nick Novak 45 yardos kísérlete sikeres volt, ez azt jelentette, hogy kikaptunk, pedig nem sok kellett volna, hogy gyakorlatilag támadójáték nélkül legyőzzünk egy amúgy erős csapatot.

Senki sem boldog egy vereség után, természetesen mi sem vagyunk azok. Frazier azt mondta, hogy tanulni fognak a hibákból jövőhéten a Texans ellen egy új Vikings fog pályára lépni.

Jövő csütörtökön a Hosuton Texans vendégei leszünk a Reliant Stadium-ban. Nem lesz könnyű meccs az sem és abból nem indulhatunk, hogy tavaly szintén az előszezonban és szintén az utolsó meccsen 28-0 -ra simán megvertük őket.

Annak a meccsnek már csak 75 játékossal vág neki a csapat, hamarosan itt az első keretszűkítés, amely keretében 15 játékostól megválunk.

A mérkőzésről készült legjobb felvételeket ide kattintva megtekinthetitek a Vikings oldalán.

A mérkőzés video összefoglalóját ide kattintva megtekintheted az NFL oldalán.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary