Megsérült Brian Urlacher

A vasárnap esti Minnesota Vikings elleni győztes mérkőzésen megsérült a Chicago Bears középső linebackere, Brian Urlacher. A védő térdínsérülést szenvedett el és az orvosok állítása szerint minimum kettő, de akár négy mérkőzést is kihagyhat. Urlacher a szerződésének utolsó évében jár és könnyen elképzelhető, hogy a távozik a szeles városból.

A 34 éves linebacker a védelem vezére és hogy mennyire fontos a Bears számára azt a számok is jól mutatják. A 2009-es szezonban 15 mérkőzést hagyott ki és nélküle a Bears 7-8-as mutatót ért el. 2004-ben pedig 7 mérkőzést mulasztott Urlacher és a Bears elvesztette az összes találkozóját. Az idei szezonban 8-4-el áll a csapat és minden bizonnyal bejutnak a rájátszásba ahol már újra pályára léphet Urlacher.

A Chicago Tribune értesülései szerint a csapat szerződtette a linebacker Dom DeCicco-t az 53-as keretébe. DeCicco-t három hónapja küldte el a csapat. Az edzőtáborban még Urlacher helyén játszott, mert a veterán védő akkor még a térdsérülésével bajlódott. A vasárnapi mérkőzést a Nick Roach, Geno Hayes párossal fejezte be a Bears és nem valószínű, hogy már a hétvégén kezdő lesz DeCicco.

(nfl.com, Fotó: nwherald.com)