Eric Fisher a Draft 1/1-es játékosa

Ma hajnalban megrendezték az idei Draft első körét amelyre hagyományosan New York-i Radio City Music Hall épületében került sor. Az idei Draft első köre az utóbbi évekkel ellentétben rengeteg meglepetést hozott és csoda kellett volna ahhoz, hogy a játékosbörze kezdete előtt valaki ezt a sorrendet tegye meg. A Draft alapszabálya szerint a tavalyi alapszakasz legrosszabb mérlegét elérő csapata választhat először és a bajnok legutoljára. A sorrend viszont változik a különböző tradeek kapcsán. Továbbá van még egy szabály (amire nem túl sűrűn kerül sor) ami szerint az első körben minden csapatnak 10 perc áll a rendelkezésére a választásra és ha kicsúszik ebből az időből akkor elveszti a választási jogát.

Az már korábban eldőlt, hogy a New York Jets kétszer választhat az első körben mert a cornerback Darrelle Revisért cserébe megkapták a Tampa Bay Buccaneers elsőkörös választását. A St. Louis Rams-nek is két választása volt hiszen tavaly odaadták az első kör második választásának a jogát a Washington Redskins-nek amivel a fővárosi csapat megszerezhette Robert Griffin III-t. Cserébe megkapták a Redskins tavalyi és idei elsőkörös választását. Az előző két csapathoz hasonlóan a Minnesota Vikings is két választással vágott neki az első napnak, hiszen az elkapó Pery Harvin-ért cserébe megkapták a Seattle Seahawks elsőkörös választását.

A fenti három trade viszont nem jelentette azt, hogy kialakult a végső sorrend hiszen a Draft napján és közben is lehetőségük van a csapatoknak a különböző üzletek megkötésére. Az első trade pick rögtön a harmadik helyen megtörtént, hiszen a Miami Dolphins megszerezte az Oakland Raiders harmadik választását és cserébe átadta az első kör 12. és a második körös 10. választását. A 8. helyet a Buffalo Bills átadta a St. Louis Ramsnek és megkapta a Rams 1/16-os, 2/14-es, 3/16-os és 7/16-os választásait. A Dallas Cowboys átadta a 18. választást a San Francisco 49ers-nek az 1/31 és a 3/12-ért cserébe. A 22. helyen jött egy érdekes trade hiszen a St. Louis Rams ezt az elsőkörös és a 2015-ös Draft hetedik körös választási jogát átadta az Atlanta Falconsnak és cserébe megkapta az 1/30-as, a 3/30-as és a 6/30 pickeket. És legvégül a Minnesota Vikings gazdagodott egy újabb választással mert a New England Patriots átadta a 29. választás jogát és cserébe megkapta a 2/20-as, a 3/21-es a 4/5-ös és a 7/23-as pickeket. A Vikings volt az egyetlen csapat amelyik háromszor is választott az első körben.

Hónapok óta biztosra vették, hogy az elsőként választó Kansas City Chiefs Luke Joeckel mellett fog dönteni, de végül a Central Michigan offensive tackleje Eric Fisher lett az idei Draft legértékesebb játékosa. Joeckel-nak sem kellett sokat várnia, hiszen ha már így alakult akkor a másodikként választó Jacksonville Jaguars rögtön le is csapott a Texas A&M támadófalemberére.

Az idei Draft legnépszerűbb posztja, a várakozásoknak megfelelően a támadófal volt. Az első körben kilenc támadófalembert választottak ki a csapatok. A korábbi évekkel ellentétben az első napon mindössze egyetlen irányító kelt el és a nap (egyik) legnagyobb meglepetését okozta, hogy nem a favorit Geno Smith hanem EJ Manuel választották ki az első körben. Az irányítóknál még rosszabbul jártak a runing backek hiszen egyetlen futót sem választottak az első körben.

A sok meglepetés választás nagyon jót tesz a mai napnak hiszen rengeteg jó játékos maradt még elérhető a Draft második napján is. Az említett két irányító, Smith és Barkley mellett itt van még például a futó Eddie Lacy a defensive end Tank Carradine, a linebacker Arthur Brown, Manti Te'o és még sokan mások is. Nagyon érdekes lesz a második nap is.

Az első kör összes választásáért kattints a továbbra!

PickCsapatJátékosPoszt
1 Chiefs Eric Fisher OT
2 Jaguars Luke Joeckel OT
3 Dolphins Dion Jordan DE
4 Eagles Lane Johnson OT
5 Lions Ziggy Ansah DE
6 Browns Barkevious Mingo DE
7 Cardinals Jonathan Cooper OG
8 Rams Tavon Austin WR
9 Jets Dee Milliner CB
10 Titans Chance Warmack OG
11 Chargers D.J. Fluker OT
12 Raiders D.J. Hayden CB
13 Jets Sheldon Richardson DT
14 Panthers Star Lotulelei DT
15 Saints Kenny Vaccaro SS
16 Bills EJ Manuel QB
17 Steelers Jarvis Jones OLB
18 49ers Eric Reid FS
19 Giants Justin Pugh OT
20 Bears Kyle Long OG
21 Bengals Tyler Eifert TE
22 Falcons Desmond Trufant CB
23 Vikings Sharrif Floyd DT
24 Colts Bjoern Werner DE
25 Vikings Xavier Rhodes CB
26 Packers Datone Jones DE
27 Texans DeAndre Hopkins WR
28 Broncos Sylvester Williams DT
29 Vikings Cordarrelle Patterson WR
30 Rams Alec Ogletree ILB
31 Cowboys Travis Frederick C
32 Ravens Matt Elam FS

(nfl.com, Fotók: nfl.si.com, usatoday.com, scpr.org)