A Jets elküldte Santonio Holmes-t

A New York Jets tegnap bejelentette, hogy elküldte a wide receiver Santonio Holmes-t. Az elkapó négy éve elsőszámú elkapónak érkezett a csapathoz és jól is szerepelt az első két évében de az utolsó két évben visszaesett a teljesítménye. A sérülései döntően befolyásolták az utolsó két szezonját, de a Jets sem történetének legjobb szezonjait futotta az elmúlt időszakban.

Holmes lendülete 2012 szeptember végén szakadt meg amikor lábfejsérülése miatt kiesett a szezon hátralevő részére. A tavalyi edzőtábort is PUP listán kezdte meg de végül kezdőként pályára tudott lépni 11 mérkőzésen. Az utolsó két szezonban különböző sérülések miatt összesen 17 mérkőzést kellett kihagynia.

A tavalyi 11 mérkőzés ellenére mindössze 23 elkapása volt amivel csapatának csak a hetedik legfoglalkoztatottabb elkapója volt.  Összehasonlításképpen egy évvel korábban a négy mérkőzésén is 20 elkapást szerzett.

Holmes jelenleg 30 éves és egészségesen sok csapat hasznára válhatna de az utóbbi évek sérüléstörténetét ismerve nem kell nagy összegű szerződésben gondolkodnia. A legvalószínűbb, hogy egyéves, alacsony összegű szerződés fog aláírni a következő szezonra.

(nfl.com, Fotó: profootballfocus.com)