A mock drafttok győztesei

Egyre közelebb érkezünk május 8.-hoz. Ezen a napon lesz az egyetemi játékosbörze első napja. És megmondom őszintén, hogy a leghalványabb fogalmam sincs mi járhat Lovie Smith, és Jason Licht fejében, miután láttam mit műveltek a támadó egységgel, az idei holtszezonban.

Lehet, hogy nem vagyok egyedül a dologgal. És bár a szabadügynök-piaci időszakból szépen kifele tartunk, így egyre tisztább képet kaphatunk csapatunk hiánypozícióiról. Ám ember legyen a talpán, aki a mostani állapotokat látván, szintén el tudja dönteni, kire fog esni a hetedik választás idén.

Elmélet látott napvilágot szép számmal. Volt itt már elméleti szinten feltrade Bridgewater-ért. Aki aztán szépen leszerepelt a combine-on, így a szurkolók többsége hallani sem akar róla. A holtszezon elején még nem Manziel volt a mi emberünk, most pedig kapaszkodnának belé. És talán az egyik leginkább helytálló dolog már március óta, hogy a Buccaneers lehet elkapót fog választani az első körben. Persze a választást nagyban befolyásolni fogja még gondolom, hogy adott helyen kik lesznek még akkor elérhetőek. De a következőkben szeretnék nektek bemutatni pár játékost, akik a különféle mock draftokat összesítvén, az első 5 helyen tanyáznak, a szakértők, és bloggerek szerint, mint a Tampa Bay Buccaneers leendő célpontjai, az első körben.

0409_1

1. Sammy Watkins (WR) – Clemson

Watkins valóban egyre reálisabb választásnak tűnik a számunkra, hisz Mike Williams eltékozlása után szükségünk lesz egy életképes elkapóra, mert a jelenlegi keret nagyon gyenge. Vincent Jakcsont leszámítva, nincs kezdő potenciállal bíró játékos ebben a pozícióban, ezt azt hiszem kijelenthetjük. Sokak szerint Watkins még bőven elérhető lesz a hetedik helyen, ennek pedig az oka, hogy a draft nagyon erős felhozatalt produkál idén, legfőképpen irányítókból.

Ő teljesen reális választás lehet a Tampa Bay Buccaneers számára, hisz hiánypozícióra érkezne, és a játékos valóban az egyik legjobb elérhető választás pozíciójában. Illetve pontosítván nem csak abban, hanem értékét tekintve, az egész draft osztály egyik legtehetségesebbikének kiáltották ki. Igazság szerint, a Watkins – Jackson egy félelmetes wide receiver páros lenne a ligában. És jelenleg nagyon hiányzik Jeff Tedford támadóegységéből, az a robbanékony játékos, akit Watkins is képviselhetne akár. Teljes egészében kiegészíthetné Vincent Jacksont, és legyen jövőre az irányító akár McCown, akár Mike Glennon, az egész biztos, hogy egyikük sem válna rosszabbá ha egy ilyen kaliberű elkapónak adogathatna.

0409_4

2. Mike Evans (WR) – Texas A&M

Egy újabb elkapó, a mock draftok összesített listáján. Aki nem azért került fel rá érdekes módon, mert az előbb említett Sammy Watkins-nál többek szerint jobb játékos lenne. Nem, nem. Itt egészen másról van szó. A mock draftok készítői már odáig gondolták ezt a történetet, hogy biztosak benne, az Atlanta Falcons fel fog tradelni Jadeveon Clowney-ért. Így a Rams a hatodik helyen elviszi Sammy Watkins-t. Nekünk pedig az elkapó pozíció megerősítésére már csak Mike Evans marad.

Persze nem csak a szó szoros értelmében “maradék”. Hisz Evans is kiváló játékos, és minden képessége megvan hozzá, hogy az első körben keljen el. Valamint, hogy értékes része legyen, akár a Buccaneers csapatának.

0409_3

3. Jake Matthews (T) – Texas A&M

Az idei holtszezonban a változás szele leginkább a támadófalunkat érte el. És még finoman fogalmaztunk. Mondjuk inkább azt, hogy a változás szele felkapta, háromszor megrágta, kétszer falhoz csapta. Majd nem engedte el. Lovie Smith és csapata teljesen szétcincálta a túlfizetettnek vélt, ám a tavalyi szezonban nem túl jól teljesítő falat. Majd mondjuk, hogy egész jó áron minőségi játékosokkal pótolta azt. Azonban az elküldések talán túl jól is sikerültek. Jeremy Zuttah elcserélése talán hiba volt. A fal középen nagyon gyenge maradt. Carl Nicks sikeres rehabilitációjában bízni pedig továbbra is nagy hiba lehet.

Nem is csoda hát, hogy többen úgy vélik egy falemberre van szükségünk, méghozzá Jake Matthews-ra. Róla nem sokat hallhattunk egész egyetemi pályafutása során, pedig kiváló játékos. Képességei alapján ott lehetne a top 10-ben a drafton, mégsem övezte akkora figyelem, mint mondjuk Luke Joeckelt, a tavalyi évben. És hogy miért nem? Nagyon egyszerű oka van. Egy csapatban játszott Johnny Manziellel. Texas-ban pedig minden ő róla szólt az elmúlt pár évben.

Az elgondolás tehát nem rossz. Azon mock draftolókat akik ezt mondták, még sem egészen értem. Hisz egyrészről a Bucs-nak guard pozícióban van hiánya, nem pedig tackle-ben. Másrészről még mindig jóval nagyobb szükségletek vannak itt a fal erősítésénél. Félreértés ne essék, azt is kell! Csak nem biztos, hogy az első körben, egy hetedik választási lehetőséggel. Matthews egy remek játékos, pozíciójában a legkiválóbb ezen a drafton. Csak a Buccaneers számára teljesen fölösleges. Mégis a megnézett mock draftokban, ő is szerepelt nem is egyszer.

NCAA Football: Ohio at Louisville

4. Teddy Bridgewater (QB) – Louisville

És ezzel elérkeztünk az irányítókhoz. Én még mindig ebben a variációban hiszek. Na nem Bridgewater-ben, hanem abban, hogy irányítót fogunk választani az idei drafton. Érdekes módon a drafton résztvevő játékosok közül, többségében az irányítókkal találkoztak a Tampa Bay szakemberei, és közülük páran eljöttek hozzánk. Mint például Teddy Bridgewater, vagy Johnny Manziel. De a Bucs szakemberei találkoztak Jimmy Garoppolo-val, és Blake Bortles-szel is. És hogy mi a közös mindannyiukban? Első körös irányítóknak tartják őket.

Nagyon sokáig Teddy Bridgewater-t tippelték 1/1-nek, ám egy átlagos combine, és egy csalódást keltő pro day után rendesen leértékelődött a csapatok szemében. Így még az is elképzelhető lehet, hogy vissza fog csúszni, és akár a Buccaneers is lecsaphat rá, a hetedik helyen. A Buccaneers szurkolói már most igencsak tartanak ettől, hisz sokak szerint Bridgewater hatalmas bust lesz, és nem fogja megállni a helyét a profik világában. A szurkolókban pedig továbbra is hűen élnek a Mark Dominik éra csodás draftjai.

A holtszezonban több rés keletkezett, és leginkább a támadóegységben. Valóban kéne nekünk elkapó, kéne nekünk falember. De bizony irányító is. Hisz Mike Glennon annyira nem vált be. És bár Josh McCown érkezett a holtszezonban, mégis csak egy átlagos játékosnak tartják, ráadásul már jócskán benne van a korban is. Így egész biztos, ha Lovie Smith-nek lesz alkalma egy minőségi irányítót szerezni a drafton, hát meg fogja azt lépni. És hogy vajon Bridgewater lesz-e az? Nos vannak mock draftok, amik szerint igen.

Igazság szerint Bridgewater valóban passzolhat Tedford támadórendszerébe, talán az idei irányítófelhozatalból, ő a legjobban, és Lovie Smith mobilitással kapcsolatos kívánságait is kielégítheti, na de nem annyira mint az a bizonyos illető, akiről még később ejtünk pár szót. Ha a Buccaneers game managert keres, márpedig azt keres a jelenlegi támadórendszerhez, valóban ő lehet az egyik legjobb választás. De a felmérőkön mutatott teljesítmények alapján kicsit lutrinak is tűnik.

0409_2

5. Johnny Manziel (QB) – Texas A&M

És végül, de nem utolsó sorban elérkeztünk mindenki kedvenc Johnny-jához. Johnny Manzielt azt hiszem nem kell annyira senkinek sem bemutatni, hisz még az is találkozott a nevével, aki nem annyira jártas az egyetemi foci világában. Vele is találkozott csapatunk vezetősége, a pro day-t követően, Manziel magántulajdonán. Ha Lovie Smith valóban mobilis irányítót keres, hát akkor Manziel személyében megtalálhatja azt. Azonban az ő játékstílusa már nem biztos, hogy annyira illene Jeff Tedford támadórendszerébe. Említett játékstílusban, azonban improvizációból nincs hiány.

Sokan azt mondják Manziel nem fog megélni a profik világában, ám a minap megjelent egy nagyon jó, és tartalmas kis cikk az FK!-n, melyben katonadani taglalja hosszasan, hogy miért is lesz Manziel Boom! A cikket ide kattintva elérhetitek, én csak ajánlani tudom. És ha nem is ő lesz a Buccaneers irányítója 2014-ben, az biztos, hogy Lovie Smith-ék nagyon körbejárták az irányítókat ebben a holtszezonban. Olyannyira, hogy az már nehezen lehet elterelés.

Mégis, a sok hiánypozíció miatt nem lennék a helyükben, amikor majd adott pillanatban a már előre kidolgozott forgatókönyvek tucatjaiból kiválasztják a megfelelőt május 8.-án. Listánk egyébként nem népszerűségi sorrendben készült. De az tény, hogy ez az öt leggyakoribb név amivel találkozhattok különféle mock draftokban a Buccaneers neve mellett.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com