Newton nem ijed meg a kihívástól

Nem sokan adnak a Panthers-nek esélyt arra, hogy legyőzni a címvédő Super Bowl bajnok Seattle Seahawks-t hazai pályán.

Ez nem egy friss hír Cam Newton számára. És nem olyan hír, amely megtöri.

"Nem számít, mik a jóslatok, a meccset még le kell játszani." mondta Newton. "Nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt. Nem ijedünk meg a kihívástól. Egy nagyszerű Seahawks csapattal játszunk. Megértettük. Tudjuk. Készen állunk."

Newton szerint a játék egy esély a Panthers-nek, akiket halottként hagytak hátra a hat meccses vereség sorozat után, hogy bebizonyítsák a kívülállóknak, továbbá maguknak, hogy hová tartoznak. Egy valószínűtlen, lenyűgöző hajrá közepén tartanak, miután öt egymást követő győzelemmel eljutottak az NFC Divisional Playoff körig, de a Seahawks jelenti messze a legnagyobb kihívást a mai napig.

"Ha nyersz egy meccset, akkor valamit jól kell csinálni." mondta Newton. "Úgy érezzük, tudunk jobban játszani, és az az igazság, hogy jobban kell játszani azok ellen a srácok ellen."

Newton és a Panthers vendégül látta a Seahawks csapatát az utolsó három szezonban, és minden egyes alkalommal a kemény defense teljesítmény nem volt elég a szoros vereségek elkerüléséhez. A Seahawks vezette az NFL-t három egymást követő szezonban, a legkevesebb pontot kapva, így nem érheti vád a Panthers csapatát, hogy átlagosan csak 11 pontot értek el a három találkozón.

Ezeken a meccseken Newton statisztikája: 40/74, 437 yard, egy TD, egy interception és két fumble. 24 alkalommal futott, 104 yardot szerezve és nyolcszor sack-elték. Hatszor jutottak be a red zone-ba, de a Carolina csak egyszer ért el az end zone-ig.

Hogyan tud Newton egy kicsit jobban felkészülni egy ilyen védelem ellen? Talán nincs is feltétlenül szükség többre.

"Azt kell játszani következetesen és megcsinálni, amire lehetősége lesz." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nagyon versenyképes és azt akarja, hogy a dolgok megtörténjenek, de egy joggyakorló típusú türelemnek jónak kell lennie. Ők egy kemény, agresszív csapat. Biztosnak kell lenned abban, hogy nem próbálod erőltetni a dolgokat. Ez olyasmi, amit Ő tanul. Ha úgy játszik, mint néhányszor ez alatt az utolsó öt meccs alatt, akkor lesz néhány igazán jó lehetőség a számunkra. Csak nézd meg, mit csinált a New Orleans és az Atlanta ellen. Ezek azok a fajta teljesítmények, amiket keresünk."

Newton nagyszerű volt ezeken az idegenbeli divízió párharcokon. Szombaton újra megpróbálja hozni ezt az idegenbeli formát, ezúttal a híresen hangos CenturyLink Field-en, először pályafutása során.

"Ők egy másik csapat. Mi egy másik csapat vagyunk, mint hat meccsel ezelőtt. Ez az igazság." mondta Newton. "A csapatok közül a jobb fog nyerni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu