Greg Olsen hároméves, 22.5 millióért hosszabbított a Panthers-el

A rekorddöntögető tight end Greg Olsen három éves szerződéshosszabbítást írt alá, 2018-ig a csapatnál marad.

"Tényleg egy álmom vált valóra." mondta Olsen. "Mikor idejöttünk Charlotte-ba, nagyon gyorsan rájöttünk, hogy ez az otthonunk. A közösség gyorsan befogadta a családot, ezért letettük a gyökereinket itt. Imádunk itt lenni. Ez az otthonunk. Most, hogy aláírtam ezt a szerződést, amely garantálja, hogy továbbra is itt fogok játszani Charlotte-ban, ez egy óriási áldás. Nagyon hálásak vagyunk a csapatnak, amiért hitt bennem, és azt akarják, hogy még mindig a része legyek ennek. Csapatként még rengeteg különleges alkalom vár ránk."

Olsen az idei évet az első Pro Bowl-jával zárta, miután franchise-rekordot állított be az elkapások és yardok tekinteteben a tight end-ek között. Olsen 84 elkapással megdöntötte korábbi csapat rekordját (73), amit 2013-ban ért el, és 1008 yarddal szintén törölte az előző csapat rekordot (843), amit 2012-ben ért el, ezzel is segítve a Panthers-nek megnyerni az NFC South bajnoki címet a második egymást követő szezonban.

"A jövő itt rendkívül világos." mondta Olsen. "Ez elég nyilvánvaló, a fiatal tehetségek beáramlása tavaly, valamint a tapasztalt veteránok útmutatása. Ron Rivera-val és stábjával, mióta itt vannak, mindannyian fejlődtünk, és elértünk új szinteket. Semmi sem akadályoz minket a további építkezésben, ahogy az elmúlt pár évben tettük, és a végső célunk elérésében, a Super Bowl-ban."

Olsen az elmúlt négy szezont Carolina-ban játszotta, miután az első négy évét a Chicago Bears-ben töltötte, ők választották ki a 31. helyen a 2007-es NFL Draft-on, a University of Miami-ról. A 2011-es edzőtábor előestéjén a Panthers egy harmadik körös pick-et adott a Bears-nek Olsen-ért.

A csapat harmadik legjobbja volt 45 elkapással és 540 yarddal az első Carolina-i szezonjában, együtt a tight end Jeremy Shockey-val és Richie Brockel-el csapat rekordot értek el 1008 yarddal - ennyit egymaga elért az elmúlt évben. Olsen 69 elkapással 843 yardot szerzett 2012-ben - mindkettő csapat rekord volt a tight end-ek között akkor- aztán folytatta a trendet és 73 elkapással 816 yardot ért el 2013-ban.

Olsen azonban több, mint egy passz-elkapó tight end. Megbízható blokkoló, aki ritkán jön le a pályáról, és amikor sérülések sújtották a támadófalat és a fullback pozíciót a 2104-es szezon felénél, még nagyobb blokkoló szerepet vállalt magára. Ennek ellenére a második lett az NFL-ben a tight end-ek között az elkapások és a harmadik az elkapott yardok tekintetében.

Egy igazi vasember, miután 126 meccsen játszott megszakítás nélkül - a második leghosszabb aktív széria az NFL tight end-jei között - és ő az egyetlen tight end, akinek 2008 óta volt legalább öt touchdown elkapása minden évben.

Olsen a szerződést csütörtök délután írta alá a Bank of America Stadium-ban felesége, gyermekei, szülei és testvére társaságában. A család egy hétvégi kirándulással fog ünnepelni New York-ban, ahová a felesége már betervezte a 30. születésnapját.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: thacover2.com