A Chiefs elküldte a Pro Bowl-er elkapóját

Hetek óta téma Dwayne Bowe elküldése és Jeremy Maclin tegnapi szerződtetését követően már borítékolni lehetett, hogy az elkapónak már csak napjai vannak hátra a Kansas City Chiefs csapatánál. Ez mint kiderült, csak egyetlen napot jelentett ugyanis a Chiefs tegnap bejelentette, hogy elküldi a Pro Bowl-er elkapóját.

Bowe egykoron a csapat legjobb elkapójának számított és a csapat két évvel ezelőtt, ötéves 56 millió dolláros szerződést kötött a receiverrel miután a 2012-es szezonban franchise taggel játszott. A szerződés értelmében 14 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából és 13-13 millió dollárt a következő két évben.

Ez igen jelentős összeg egy olyan elkapó számára aki egyetlen touchdown elkapást sem tudott bemutatni a tavalyi szezonban. Elküldésével igen jelentősnek mondható 9 millió dollár halott összeg maradt utána de ezzel együtt felszabadult 5 millió dollár.

A jelenleg 30 éves Bowe-t a 2007-es Draft első körében választotta ki a Chiefs és nyolc éves pályafutása során 7.155 elkapott yardot és 44 elkapott touchdownt szerzett a csapat játékosaként. 2010-ben beválasztották a Pro Bowl-ra és az All-Pro második keretébe is.

Az elküldésével felszabadított összeget már el is költötte a Chiefs ugyanis egy tradeel megszerezték a New Orleans Saints guardját Ben Grubbs-t. Az újonnan érkezett támadófalember kétéves szerződéssel rendelkezik, 6.6 millió dollárt foglal el az idei és 7.3 millió dollárt a következő évi fizetési sapkából de egyetlen cent halott összeg nélkül elküldhető.

(nfl.com, Fotó: chiefsgab.com, stjosephpost.com)