Bruce Carter a Bucs első FA igazolása

Hosszas semmitevés után Lovie Smith úgy döntött, hozzányúl a csapat 38 millió dollárjához, és bizony idehoz valakit Tampába, ha törik ha szakad! Támadófalunk az nincs, pedig keltek el aztán szép nevek az idei FA piacon. A csontkovácsok már most dörzsölgetik mancsaikat, és készítik csekkfüzeteiket a jövő évi 1/1-nek. A pass rush nálunk, mint szarban a vitamin. A csapat idén a legfontosabb dolgának a három éve vergődő Leonard Johnson újraszerződtetését érezte, persze miután elküldte tavaly szerzett szabadügynökeit összesen 83,75 millió dollár értékben. 

De nem baj! Van most már linebackerünk! Megerősítettük talán az egész csapat eddig is legerősebb részét! Lovie Smith tehát kitartóan folytatja, ott ahol tavaly abbahagyta. De nézzük a tényeket.

A csapat idei első igazolása Bruce Carter, és bár a játékos nem épp a megfelelő felkonferálást kapta tőlem, ne menjünk el a tény mellett, hogy Carter igen is jó játékos, miután pedig Mason Foster nem írt alá újra a csapattal, valószínűleg Carter fogja betölteni a helyét. Bár még mindig úgy gondolom, hogy lettek volna más priorítások is, hisz Danny Lansanah már tavaly bizonyította, hogy meg tudja oldani ezt a feladatot, nem is akárhogyan.

Carter egyébiránt egy sokoldalú, atletikus játékos, aki megfordult már mind a három linebacker pozícióban. A 2011-es draft második körében érkezett a ligába, de játéka korán sem volt annyira következetes mindig, mint a tavalyi évben. Ekkor ugyanis bekapcsolta a rakétákat. és a Dallas Cowboys csapatában szerzett egy sack-ket, öt interceptiont, mindezt 13 mérkőzésen, ráadásul erős oldali linebackerként.

0312_1_brucecarter

Carter négy évre írt alá hozzánk, 20,500,000 millió dollárért. Végezetül pedig öt dolog, amit érdemes tudni róla:

1. Tapasztalt kezdőjátékos

Carter, az NFL-ben töltött négy szezonjából, háromban is végig, mint kezdőjátékos szerepelt. Összességében 32 mérkőzésen, az elmúlt idények során.

2. A második szezonja hozta a nagy áttörést

2012-ben lett Carter a Dallas Cowboys kezdő, belső linebackere, és ez volt pályafutásának legjobb szezonja. Annak ellenére, hogy öt mérkőzésen is hiányzott, bemutatott 70 szerelést, és csapata második legjobbja lett ezáltal.

3. Sokoldalú

Carter mind a három linebacker pozícióban játszott a Cowboys-nál töltött időszaka alatt. Az első két szezonjában középső linebackerként. Harmadik évében átkerült a gyenge oldalra. Majd a negyedik évében átkerült az erős oldalra, és hihetetlen szezont produkált.

4. Remekül védte le a területeket 2014-ben

Carter nagyon aktív volt tavaly coverage terén. Öt interceptione magáért beszél, de ezekből egyet még touchdownra is visszahordott.

5. Remek labdaérzéke van

Carter a középiskolában játszott irányítót, safety-t és running back-et is. 1063 yardot futott, és szerzett 15 touchdownt, miközben 585 yardot passzolt és további 5 TD-t adogatott. Mindezt úgy, hogy elsődleges pozíciója az a safety volt. Ő volt a 33. számú safety prospect az országban, mielőtt főiskolára került, ahol linebacker pozícióba helyezték.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com