A Panthers megtartotta a kulcsjátékosokat

Amikor a tight end Ed Dickson aláírta a három évre szóló szerződését csütörtökön délelőtt, ő lett a 11. játékos az elmúlt 10 napban, aki a papírra tette a tollat a Bank of America Stadium-ban - a kilencedik játékos, aki játszott a Panthers csapatában tavaly.

Dickson aláírása nem kerül címoldalra, de ezek azok a lépések a szabadügynökség kezdete óta, amit a Carolina véghez akar vinni ebben a holtszezonban.

"Láttam sok csapatot Super Bowl-t nyerni márciusban, az ötlet az, hogy nyerjük meg a Super Bowl-t februárban. Ez a cél." mondta a vezérigazgató Dave Gettleman.

Dickson, akinek három elkapása volt, 49 yardot és egy TD-t szerzett az utolsó két alapszakasz meccsen valamint három elkapással 67 yardot ért el a két rájátszás meccsen, a negyedik korlátlanszabad ügynök, aki újra aláírt az NFC South bajnoki címet megvédő csapattal március 3.-a óta, követve a defensive tackle Colin Cole és Dwan Edwards, valamint a mindent játszó irányító Joe Webb példáját.

"Nagyon örülünk, hogy sikerült aláírni Dwan-nal, aláírni Ed-del, hogy Joe Webb visszatér, hogy Colin Cole visszatér. Mindegyik srác fontos és hozzájárult ahhoz, hogy bejutottunk a rájátszásba." mondta Gettleman.

A Panthers megtartott négyet az öt kizárólagos jogú szabadügynök közül: a running back Fozzy Whittaker-t, a wide receiver Breton Bersin-t, a támadó falember Brian Folkerts-et és a linebacker Ben Jacobs-ot.

Valamint aláírtak a Pro Bowl-on is szereplő tight end-el, Greg Olsen-nel egy három éves szerződés hosszabbítást.

"Greg fontos darabja az offense-nek. Ez is egy módja annak, hogy megmutassuk az öltözőben: "Ha megcsinálod, el fogunk jönni hozzád." mondta Gettleman. "A folytonosság és a stabilitás fontos. Természetesen nem tudsz mindenkit megtartani minden évben, de az első számú dolog, amit meg kell csinálni az értékelésben, az a következő: Ismerned kell a csapatot. Tudnod kell, hogy ki illeszkedik bele, és ki nem. Ha megvannak a fontos darabok, akiket meg akarsz tartani, akkor meg kell tenned mindent, hogy megtartsd őket. Tavaly minden a pénzügyi dolgokon múlt, és nem tudtunk megtartani néhány ilyen fickót. Mike (Mitchell) kapott egy csomó pénzt, Ted (Ginn Jr.) kapott egy csomó pénzt, és Captain (Munnerlyn) a változás reményében távozott. Nem tudtuk megtenni, de az a helyzet az idén, hogy megvannak a saját srácaink, akik korlátlan szabad ügynökök lehettek volna, és megtaláltuk azokat a srácokat, akiket igazán meg akartunk tartani."

Ezen a korai ponton két érkező írt alá a Panthers csapatával.

Ginn, egy elit visszatérő, 556 yardot ért el a Carolina-ban 2013-ban, miután összesen 384 yardot szerzett az előtte lévő három szezonban. Az elmúlt évben az Arizona Cardinals csapatában játszott, 190 yardot szerezve.

"Ismerjük Ted-et, tudjuk, hogyan használhatjuk, és jól illeszkedik a csapatba." mondta Gettleman. "Corey (Brown) nagyon gyors, megmutatta, amikor a pályán volt tavaly . De miért lenne baj, hogy két srác is meg tudja ezt csinálni? Van egy szerepünk Teddy számára, és nyilvánvalóan nem a punt return."

Az offensive tackle Michael Oher az első körös választása a Baltimore Ravens csapatának 2009-ben, újra együtt dolgozik majd a támadófal edzővel, John Matsko-val, aki edzette az első két szezonjában.

"Michael egy korábbi első körös pick, aki megkapta a keresztséget John Matsko-tól." mondta Gettleman. "Michael jól, stabilan játszott. John távozott két év után, és Andy Moeller lett a következő edző. Michael tovább javult, és 2012-ben megnyerték a Super Bowl-t. 2013-ban kapott egy új O-line edzőt, és nem igazán találták meg az összhangot. Aztán elment Tennessee-be és volt egy sérülésekkel sújtott éve. Bal oldali tackle-ként számítunk rá, innen indulunk. A másik négy srác tényleg jól játszott a szezon során - (a bal guard Andrew) Norwell és (a center) Ryan (Kalil), (a right guard) Trai (Turner) valamint (a jobb oldali tackle) Mike Remmers - és úgy érezzük, Michael lehetőséget biztosít arra, hogy valóban megszilárduljon ez a csoport."

"Soha nem hagyjuk abba." mondta Gettleman. "Soha nem hagyjuk abba az értékelést. Soha ne hagyjuk abba a keresést. Egy keret-építő szezonban vagyunk, és ez tényleg egy 12 hónapos időszak. Továbbra is építjük ezt a keretet."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com