Egyéves eltiltás a Dolphins korábbi elsőkörös választottjának

A lehető legrosszabb irányba tart Dion Jordan profi pályafutása. A liga tegnap bejelentette, hogy teljesítménynövelő szerek használata miatt (egyes hírek szerint nem bukott meg a vizsgálaton hanem fel volt hígítva a vizelete) az egész következő szezonra eltiltotta a Miami Dolphins pass rusherét.

Nem ez volt a játékos első szabálysértése. A tavalyi szezon első négy mérkőzéséről eltiltották amit végül két mérkőzésre mérsékeltek a liga új szabályozása miatt de ezt követően azonnal további négy mérkőzéses eltiltást kapott. A hírek szerint nem fog fellebbezni az egyéves eltiltása ellen.

Három év után határozottan kimondható, hogy Jordan a Dolphins bustja. A 2013-es Drafton feltradeltek érte és a harmadik helyen választották ki a védőt. Eredetileg a Raiders birtokolta a harmadik választás jogát amit végül elcseréltek a Dolphins 12. és második körös pickjére így Jordan-el tulajdonképpen egy első és egy második körös pick megy a kukába.

A feltradelés is elárulja, hogy sokat vártak tőle az NFL-ben de katasztrofálisan teljesített az újonc szezonjában. Újoncként egyetlen alkalommal sem léphetett pályára kezdőként (tavaly is csak egyszer), 26 tacklelel és 3 sackel zárta a szezont. A tavalyi szezonja az eltiltásokkal kezdődött és végül 10 mérkőzésen, 20 tacklet és 1 sacket szerzett.

Két év alatt így 46 tackle és 4 sack szerepel a "Top" pass rusher neve mellett és a magas kiválasztása miatt a Dolphins eddig 14 millió dollárt fizetett ki a játékosnak. A hírek szerint az eltiltás bejelentése előtt, az Oregon-os múltja miatt (mi másért), a Philadelphia Eagles megpróbálta megszerezni de Chip Kelly az üzlettől és egyhamar nem is várható újabb érdeklődő.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com)