Vikings Training Camp - 1. heti összefoglaló

Xavier Rhodes_1Elrajtolt a Vikings edzőtábora, nézzük mi történt a héten.

Mint minden évben, idén is elérkezett a hivatalos edzőtábor, azaz a Verizon Wireless bemutatja az Indominus Rex-et Training Camp.

A szurkolók már nagyon várják az idény kezdetét, de vajon a játékosok is? A válasz, naná. Ki ne akarná ezt a gyönyörű és látványos sportot művelni vagy élvezni? Mindenesetre én személy szerint már tűkön ülők, hogy végre elkezdődjön a haddelhadd.

A Training Camp első hete már le is ment, így most jöjjenek a főbb események, mely a beköltözéstől egészen mostanáig történtek.

Ugye az első nap, megérkeztek a játékosok a Minnesota State University Campus-ára, ahol egészen augusztus közepéig lakni fognak. Itt lesz mindenkinek a szobája, itt fognak kondizni és természetesen edzeni is.

Ez az év jubileumi, hiszen idén 50. alkalommal érkezett Mankato-ba a Minnesota Vikings a szokásos edzőtáborra, nehezen tudnánk elképzelni máshol a fiúkat. Tehát jött a beköltözés, a srácok hoztak magukkal ruhákat, személyes tárgyakat. A nagyképernyős LED tévéket is csak úgy hordták be az épületbe, mintha csak a Wallmart parkolójában a Black Friday őrület napján lennénk.

Megvolt a becsekkolás, mindenki elfoglalta a kijelölt szobáját, berendezkedett majd jöhetett a sok interjú és aláírás osztás. Az első napon erről szólt, ám az igazi munka csak most következik.

Minden évben, minden csapat kivétel nélkül úgy indul neki a szezonnak, hogy na majd most megmutatjuk, hogy a mi keretünk igen is elit és a Super Bowl-ig meg sem állunk, de lássuk be jobb, ha mindenki a realitás stabil talaján marad.

Persze jó lenne látni, hogy Teddy Bridgewater 2016. februárjában a magasba emeli a Vince Lombardi Trophy-t, de ezt szerintem most még senki nem várja.

Jó pár átalakuláson keresztül ment a csapat, jó pár ügy húzódott a kelleténél tovább. Mostanra viszont összeállt a maximális, 90 fős keret és elindultak az edzések.

A Camp megtekintése mindenki számára ingyenes és szabadon megtekinthető. Az emberek a látványra kíváncsiak már itt is. Nem feltétlenül a faledzések miatt látogatnak ki sokan, hanem például a WR-CB párharc miatt. Ez talán a leglátványosabb eleme a football-nak. Megy a küzdelem és csak egy maradhat.

Idén a Camp-en a Wallace-Rhodes párharc lesz a sláger. Ők ketten a legjobbak közé tartoznak minden kétséget kizáróan. Rhodes egy fiatal és erős CB, aki a legjobbat nyújtja, míg Wallace egy tapasztalt rutinróka, aki szintén arra törekszik, hogy ő legyen a legjobb. Ez már csak azért is igaz, mert Mike Wallace a Vikings új szerzeménye elmondta, hogy nem akar lazsálni és minden erejével koncentrálni és dolgozni fog, hogy a legjobb lehessen.

Ketten jó “páros” lesznek, hiszen mindketten a maximumon pörögnek, Rhodes például már az első edzésen három interceptiont is szerzett, nem lesz könnyű dolga Wallace-nak.

Bár az első nap a szurkolóknak nem nagyon vannak elvárásai a csapattal szemben, hiszen tudjuk, hogy össze kell még csiszolódni. Ugye még a rangsor sincs meg a játékosoknál feltétlenül, így előfordulhat, hogy aki még most a második, esetleg harmadik csapattal edz, az a nyár végére felkerül az első csapathoz, vagy akár a kezdőbe. Így lehet, hogy például Trae Waynes és Cordarrelle Patterson is csak a második csapattal edz még.

Linebacker poszton volt talán a legtöbb forgás az első nap. Hodges Sam és Will pozícióban is játszott a második csapatnál, Peters Will a második és harmadik csapatnál, míg Kaddu a második csapattal mozgott.

A kezdők most Greenway, Cole és Kendricks volt (Barr ugye sérült). Érdekesség volt, hogy Munnerlyn amolyan visszábbvont, beugró LB poszton játszott és tömte a lyukat a futásoknál.

Kjubí poszton nem is kérdés a sorrend. Teddy ugye a first team-et vezeti. Második Shaun Hill lett egyelőre, bár ő inkább tapasztalatokkal segíti a csapatot, mintsem játékkal. Ráadásul Heinicke-n kívül az összes csereirányítónknak elég gyenge a karja, de Hill-é a leggyengébb. Heinicke elég jól passzol újonc létére.

Teddy-ért talán aggódjunk egy kicsit? Az első pár dobásából akadt interception is bőven. Mondjuk idény eleji formának és inkább most adogassa el, mint élesben.

A második napon már kicsit összeszokottabb volt a csapat, hiszen meg volt az első nap, ahol a teljes keret együtt gyakorolt.

Jerrick “Jet” McKinnon mindent megtesz. A játékos teljes erőbedobással készül, hogy ő lehessen majd Peterson cseréje. Tavasszal California-ban Rudolph-nál, és Houston-ban Peterson-nál volt vendég és együtt edzettek a holtidényben.

Továbbra is jó formát akar hozni, mondta el McKinnon. Megvan Peterson-al az összhang így tudnak együtt dolgozni. McKinnon törekvéseiből látszik, hogy nem AP mögött, hanem mellett szeretne játszani és ha valóban jól teljesít meglehet az esélye.

Turner elmondta, hogy javultak Teddy vezetői képességei. Tavaly ugye belecsöppent a “felnőttek világába”, de mostanra kezdi elsajátítani azokat a tulajdonságokat, amik egy jó vezetőt jellemeznek.

A Vikings támadó koordinátora kiemelte Charles Johnson-t, aki ékes példája annak, hogy kemény és kitartó munkával, akár nagyon hamar nagy sikereket lehet elérni. Turner filozófiájába tökéletesen beleillik a játékos, aki tavaly tényleg nagyot robbantott. Olyannyira, hogy ha Wallace most nem lenne itt, ő lenne az első számú elkapó. Na persze, így hogy Wallace ékpárja sem mondhatja magát elhanyagoltnak.

Egyre több csapat használja vagy épp gondolkodik annak a lehetőségén, hogy VR sisakot használjon. Ez egyfajta virtuális valóság, ami majdnem visszaadja a teljes realitást. Persze az igazi edzéseket semmi nem helyettesíti, de próbálkozásnak nem rossz. Mi (Vikings) egyelőre még csak a szobában használjuk, vagy nem is igazán használjuk, mert csak kipróbálás szintjén Greenway felvette a sisakot, hogy a 360 fokos kamerával felvett szituáció gyakorlatot megnézze “belülről”. Szerintem a football edzések terén nem ebben van a jövő, bármennyire is “erőltetik”.

Szerdán már teljes felszerelésben edzett a játékosok. Zimmer mint defense guru is a védelem felé kacsingat az edzéseken. A Joseph – Floyd kettős viszonylag jó páros alkottak az előző idényben, de Zimmer reméli, hogy ebben az ében nagy fejlődésen mennek át és átszakíthatatlan falat hoznak létre középen.

A vezetőedző elmondta már az első nap, hogy a védőfal belseje nagyobb figyelmet fog kapni azért, hogy a középen jövő futásokat sikeresen megállítsák. Külön öröm volt Zimmer-nek, hogy a holtidényben Joseph és Floyd együtt gyakorolgattak éppen azért, hogy meglegyen a kellő összhang. Emlékszünk még a Williams Wall-ra? Na, valami olyasmit akarnak újra felépíteni, csak a név lesz más.

A LB Hodges és a DE Griffen az első rendes felszereléses edzés alkalmával jelezték, hogy ott vannak. Ugye az irányítók direkt vörösbe vannak, hogy még véletlenül se gázolják el őt a felspanolt védők. Na most ez a két játékos nagyon jól kezdte az igazi edzéseket, rendre megérintették az irányítót a támadófal (hol az első, hol a második, hol vegyesen) nem igazán tudta őket időben lereagálni. Griffen és Hodges ezzel gyakran nagy hibára kényszerítette a QB-kat.

Walsh is megkezdte a gyakorlást. A héten 14 millával lett beljebb, úgy gondolta, hogy ideje belehúzni. A 4 éves szerződéshosszabbítást aláíró rúgójátékos 7/7-es mutatóval nyitotta a gyakorlást. A nyerőszámok a következők voltak: 38, 40, 43, 45, 48, 50 és végül az 52-es.

Zajlanak a gyakorlatok, telik az idő. A játékosok minden erejüket beleadják, mert tudják, hogy már ezen a héten meglesz az első teszt, jön ugyanis a Steelers elleni első felkészülési mérkőzés. Na nem kell öldöklő párharcra számítani, ez még az előszezonmeccseknél is előszezonosabb lesz. Persze azért megnézzük. (08.10. 02:00 CET)

Hosszú és kacskaringós az út, mely tesztekkel van megspékelve. Ezt mondja Anthony Barr, aki azt mondta, hogy a legrosszabb napja (sérülés) már csak a visszapillantó tükörben látszanak és nem is kíván velük többet foglalkozni. Miután a sérülésből való felépülés még nem ért véget neki, ki kellett hagynia a felkészülési időszak első felét. Most itt van Mankato-ban és próbál belelendülni a munkába.

A fal szélein megy a párharc. Zimmer a Griffen – Kalil és Robison – Loadholt párosokat állította egymással szemben és így gyakorolták a pass rusht. Hunter és Shepard is be-beszállt a játékba, cserélgetve voltak. Zimmer azonban Danielle Hunter-el nem nagyon volt megelégedve, aki szerinte nem volt eléggé erős és hatékony, többet vártak tőle az edzők. Oké, hogy egyetemen vezette a SEC tackle listáját, de itt egyelőre nem nagyon tud érvényesülni. Zimmer azt mondta, hogy gyakran rossz szöget választ és nem használja eléggé karjait és magasságát. Shepard-al viszont meg van elégedve, annyit mondott róla, hogy ő az a játékos, aki tudja hogy kell játszani.

Stefon Diggs egyelőre ragyog az edzőtáborban. A Vikes újonc elkapója jól teljesít az elkapások terén. Jól futja a kijelölt utat és szépen kapja el a nehezebb labdákat is. TD-t is szerzett már a 11 a 11 elleni játékban (Shaun Hill passzából),

A hatodik napon Zimmer már komolyabban odaszólogatott a játékosoknak és felhozta hibáikat. Na persze nem személyes okokból, csupán a legjobbat akarja kihozni a játékosokból. Audie Cole a Vikings 4. éves játékosa kicsit előtérbe került beszélgetések során. Zimmer azt mondta, hogy néha fejetlenül megy előre, ami persze nem feltétlenül rossz ha van benne önkontroll. Szerinte ez hiányzik a játékosból, aki túlságosan is ráfeszül a gyakorlatokra és nem csinálja jól. A vezetőedző szerint kicsit lazábban kéne mozognia és nagyobb eredményeket tudna elérni.

A Training Camp szerencsére idén is nagy népszerűségnek örvend. A szombat esti villanyfényes edzésre 10.300 lelkes rajongó látogatott ki, hogy a játékosokat megnézze

 

“Röviden” egyelőre ennyit az első hét történéseiről. Most nem írtam le külön minden napra, hogy a játékosok 4 kör futottak, volt nyújtás, bemelegítés, aztán labdaelkapás és megint futás, stb, tudjátok a szokásos gyakorlatok.

Nem kell már sokat várni az első meccsre, ami még nem lesz az igazi, de végre véget ér a böjt és újra football lesz a TV-ben.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com