Az LB Klein és a DE Allen nem játszik a Seahawks ellen

A Panthers visszakapta Luke Kuechly-t a vasárnapi, Seattle Seahawks elleni meccsre, de a linebacker, aki csodálatosan helyettesítette őt, amíg Kuechly három meccsen keresztül hiányzott, nem lesz a keretben.

A.J. Klein nem fog játszani, miután egy független orvos megvizsgálta, és nem fejezte be az agyrázkódás protokollt. A defensive end Jared Allen, akit egy, a hátában becsípődött ideg hátráltat, szintén kimarad és nem utazik.

Kuechly hivatalos besorolása valószínű, csakúgy, mint az elkapó Jerricho Cotchery-nek, aki nem játszott az utolsó két mérkőzésen boka sérülés miatt, de edzett egész héten.

Klein azt mondta újságíróknak csütörtökön, hogy rosszul érezte magát a Panthers utolsó, Tampa Bay elleni meccse után, közel két héttel ezelőtt,  de nem gondolta, hogy ez egy agyrázkódás.

"A múlt héten lázas volt meg ilyenek, majd másnap visszajött és azt mondta (a vezető atlétikai trénernek) Ryan (Vermillion)-nak, hogy fáj a feje." magyarázta a vezetőedző Ron Rivera. "Ryan megvizsgálta, és most csinálja a protokollt."

Az elképzelés az volt, hogy bár Kuechly úgy tűnik, hogy teljes sebességgel képes játszani, miután három meccset kihagyott egy agyrázkódás miatt, a Panthers inkább nem küldte volna pályára minden snap során. Ekkor helyettesítette volna Klein.

"Remélhetőleg kerülünk olyan helyzetekbe, amikor lehozhatjuk Luke-ot, csak a biztonság kedvéért. Ha lesz 60 play, nem örülnék neki, ha 60 playt kellene játszania." mondta Rivera. "Majd megnézzük a forgatókönyvet. Figyelembe kell vennünk Ben Jacobs-ot. Ben-nek volt egy igazán jó edzőtábora, és egy olyan srác, akiben van egy csomó bizalmunk."

Jacobs, a speciális csapat játékosa arra készült, hogy szerepet kap a védelemben a Carolina utolsó meccsén Thomas Davis mellizom sérülése miatt. De Davis elég jó állapotban volt ahhoz, hogy játsszon a snap-ek háromnegyedében, és a Carolina nem küldte pályára Jacobs-t, aki tudja, hogy az is lehet, ugyanígy alakulnak a dolgok vasárnap.

"Ismerem Luke-ot, és nem várok mást, mint a legjobb Luke-ot. Tudom, hogy ki fog menni oda, mint egy állat, és felszántja a pályát." mondta Jacobs. "Fejben ott vagyok, csak ha valami történik, de tudom, hogy Luke ki fog oda menni, és Luke-ként fog játszani."

A helyzet valószínűleg más lenne, ha ez hazai meccs lenne. Ehelyett a Panthers egy hosszú repülőútra kényszerült pénteken. Ezért nem utazik Allen, aki helyett kezdőként Wes Horton játszik.

"Kellene még két nap a meccsnap előtt." mondta Rivera. "Már jobban van, de nem tart ott, ahol kellene, hogy elég hatékony legyen. Talán a rájátszásban játszana ebben az állapotban, de nem most. Sok idő van még és sok meccs maradt még."

A támadó falember Amini Silatolu, aki a mélységet jelenti a tackle poszton, megkérdőjelezhetőként szerepel a sérült listán egy boka sérülés után, ami miatt nem játszott a Buccaneers ellen sem, de Rivera úgy érzi,  Silatolu elérhető lesz. Az offensive tackle Daryl Williams (térd) kimarad és a tight end Richie Brockel (combhajlító) játéka is kétséges.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu