A Történelmi Trade

A 2004-es draft során Ernie Accorsi, csapatunk akkor GM-je tudta, hogy a Giants-nek Eli Manning-re van szüksége, mint quarterback-re.

Végül egy szenzációs trade-del, az utolsó pillanatban sikerült Manning-et megszerezni.

Hétfőn éjjel - nekünk kedden hajnalban - a Bengals elleni meccs szünetében, beiktatják a legújabb Giants halhatatlanokat, Accorsi-t, Coughlin-t és Tuck-ot. Ez alkalomból találkoztak A TRADE (szándékosan írom így) résztvevői és felidézték az akkori eseményeket.

Coughlin: "A legnagyszerűbb pillanatunk volt Eli trade-je és ez teljes egészében Ernie érdeme."

Accorsi: "Semmi kétségünk nem volt a quarterback-kel kapcsolatban."

A Chargers Eli-t választotta 1/1-ként, de ő nyilvánvalóvá tette, hogy nem szeretne San Diego-ban játszani. A Giants negyedikként Rivers-t hozta el, aztán egy fantasztikus, később meghatározónak bizonyuló csere keretében megszerezték Manning-et Rivers-ért és három draft pick-ért.

John Mara: "Ernie meggyőzött jóval a draft előtt, hogy ő az, akire szükségünk van." "Az utolsó akadályok egyike volt meggyőzni apámat." (Wellington Mara)

Ez végül sikerült, így felvették a kapcsolatot a Chargers-sel. Ők Osi Umennyiora-t akarták Manning-ért cserébe. Őt természetesen nem adtuk, a 2004-es második pick-et, illetve a következő évi elsőt ajánlottuk helyette. Ez viszont a San Diego-nak kevés volt, egy ötödik pick-et is kértek. Ezt mi túlzásnak találtuk. John Mara elmondta, hogy testvére, Frank volt az, aki figyelmeztette, ne veszítse el Eli-t egy ötödik fordulós pick miatt.

A megállapodás végül akkor született meg, amikor a Giants már az óránál állt.

Eli-vel éppen interjú készült - mint a Chargers friss igazolásával - amikor felfigyelt a cserével kapcsolatos jelekre. "Emlékszem, kiabálták, hogy elcseréltek a New York Giants-hez. Én megkérdeztem: Mit jelent ez? Meg kell ismételni az összes interjút - hangzott a válasz."

Az eredményt, a csere hatását ismerjük.

Nos, Jerry Reese, a példa adott...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: nypost.com