A Jets elküldte az utóbbi évtized legjobb centerét

Tegnap bejelentették, hogy a New York Jets 11 év után megválik kezdő centerétől Nick Mangold-tól. A játékos saját bevallása szerint még nem gondolkodott el a visszavonuláson így több mint egy évtized után a következő szezonban más csapat mezében kell majd szerepelnie.

A jelenleg 33 éves játékost a 2006-os Draft első körében választotta ki a Jets. A tegnapi napig mindvégig a Jets csapatát erősítette és a liga egyik meghatározó játékosává vált. A Pro Football Focus több alkalommal is a liga legjobb centerének választotta. Hét alkalommal bekerült a Pro Bowl, két alkalommal az All-Pro első és egy alkalommal a második keretébe.

"Bár ez egy szomorú nap, hogy el kell hagynom a remek edzőimet, csapattársaimat, vezetőimet, de a jövőbe tekintek és várom, hogy mit hoz a számomra." - szerepelt Mangold Twitter oldalán.

Mangold az utóbbi évtized legstabilabb Jets játékosa volt, 164 alapszakasz mérkőzésen lépett pályára és az első 10 szezonjában csak 4 mérkőzést kellett kihagynia. Az utóbbi időben azért már megkopott a teljesítménye és a tavalyi szezonban sérülés miatt csak 8 mérkőzésen tudott pályára lépni.

A sérülés és a visszaesett teljesítmény mellett, a végső döntés meghozatalában természetesen most is mint mindig fontos szerepet játszott a pénz is. A center elküldésével 9.075 millió dollárnyi szabad helyet képeztek a fizetési sapkában.

A Jets vezetősége a támadófal átalakításával kezdi a változtatásokat mert Mangold előtt a héten megváltak a jobb tackle Breno Giacomini-tól is. Mangold helyén biztosan ki fogják próbálni tartalékát Wesley Johnson-t. Tackle posztra azonban szerződtetniük kell, a szabadügynökpiacon és a Drafton több támadófalember érkezése várható.

nfl.com, Fotó: twitter.com, jetswireudatoday.com