Milyen posztra válasszanak a Drafton: New York Giants

A kétszeres Super Bowl győztes Tom Coughlin és a New York Giants útjai tavaly különváltak és vezetőedző helyét a csapat offensive koordintora Ben McAdoo vette át. Nagy reményeket fűztek az új korszakhoz és a vezetőedző nem is okozott csalódást az első szezonjában.

Négy sikertelen playoff nélküli szezon után tavaly csoport másodikként bejutottak a rájátszásba de a Green Bay Packers már rögtön a Wild Card körben megállította Őket. Az alapanyag azonban adott, hogy az idei szezonban még sikeresebben szerepeljenek.

A Giants idei Draft pickjei:

1. kör 23. hely; 2. kör 23. hely(55); 3. kör 23. hely(87); 4. kör 34. hely(140); 5. kör 23. hely(167); 6. kör 23. hely(207); 7. kör 23. hely(241)

Távozott Érkezett Hosszabbított

DT Johnathan Hankins

WR Victor Cruz

K Robbie Gould

RB Rashad Jennings

FB Will Johnson

T Marshall Newhouse

CB Coty Sensabaugh

CB Valentino Blake

RB Shaun Draughn

TE Rhett Ellison

G/T D.J. Fluker

WR Brandon Marshall

QB Geno Smith

RB Orleans Darkwa

LS Zak DeOssie

LB Mark Herzlich

G John Jerry

QB Josh Johnson

DE Jason Pierre-Paul

LB Keenan Robinson

 

Az offseasonban teljesítették az elsődleges céljukat ami Jason-Pierre Paul megtartása volt akivel hosszútávú szerződést sikerült aláírniuk. JPP megtartása mellett azonban van két nagy távozójuk, a pár éve még közönség kedvencnek számító Victor Cruz és a védő Johnathan Hankins személyében. Hankins távozása jelent nagyobb veszteséget és egészen tegnapig tárgyaltak vele a folytatásról de a defensive tackle végül a Coltst választotta.

A Giants legnagyobb hiányposztját a támadófalban, azon belül is tackle poszton kell keresni. Ereck Flowers a pass protection tekintetében nem tudja hozni amit a kiválasztásakor elvártak tőle. A guard és a center poszt (Weston Richburg újonc szerződése utolsó évébe lép így nagyot kell dobnia) tisztázott.

Tackle posztról távozott Newhouse és megszerezték a Los Angeles/San Diego Chargers korábbi elsőkörös választottját D.J. Fluker-t. Fluker guard és tackle poszton is bevethető de szükségük lesz még egy stabil tackle prospectre. Az első körben minden jel szerint offensive tackle érkezik majd.

Az offense fal mellett a védőfalat is meg kell erősíteni mert egészen biztosan számoltak Hankins megtartásával. A DT távozás átírhatja az előzetes forgatókönyvekt és az sem tűnik lehetetlennek, hogy végül az első körben húzzák ki Hankins utódát. Damon Harrison mellett csak Jay Bromley és Robert Thomas bevethető DT poszton így az első két napon biztosan ki fognak választani egy tacklet.

Linebacker poszton is rájuk fér az erősítés de a keret összetétele miatt erre a posztra nem a korai körök valamelyikében fognak választani. A tavalyi kezdő Devon Kennard és Jonathan Casillas a csapatnál maradt, hosszabbítottak Keenan Robinson-el és Mark Herzlich-el és még a rosteren szerepel B.J. Goodson és J.T. Thomas is.

Running back poszton is hasonló a helyzet. A Giantsnek jelenleg 6 running backje van de Shane Vereen mellett csak az újraigazolt Orleans Darkwa, Paul Perkins és Shaun Draughn rendelkezik némi NFL rutinnal és Ők egyikük sem a legmagasabb szintet képviseli.

A Giantsnél szükség lesz tight endre is, az offense és a defense fal után valószínűleg ez a poszt következik majd. Will Tye volt a tavalyi kezdőjük és ezt jelenleg sem Jerell Adams sem pedig a Vikingstól érkezett Rhett Ellison nem fenyegeti de ez nem Tye-t dicséri.

A végén pedig ott van az irányítóposzt. Eli Manning kezdő posztját semmi sem fenyegeti, elképzelhetetlennek tűnik, hogy olyan gyengén játsszon, hogy az edzői stáb lecserélné Geno Smith-re. Azonban Manning sem lesz fiatalabb, Smith az eddigi játéka alapján nem jelent hosszútávú megoldást így valamikor el kell kezdeni az utódkeresést. Bár egy ötödik, hatodik körös pickel nem biztos, hogy meg fogják találni.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Garett Bolles, OT, Utah: Reportedly sets visit with Giants
Julie'n Davenport, OT, Bucknell: Spotted with Giants at Senior Bowl
Justin Evans, S, Texas A&M: Spotted with Giants at Senior Bowl
O.J. Howard, TE, Alabama: Meets with Giants at combine
Obi Melifonwu, S, UConn: Spotted with Giants at Senior Bowl
David Njoku, TE, Miami: Sets April visit with Giants
Antonio Pipkin, QB, Tiffin: Spotted with Giants at Senior Bowl
Cam Robinson, OT, Alabama: Giants to host Robinson for pre-draft visit
Taywan Taylor, WR, Western Kentucky: Spotted with Giants at Senior Bowl

nfl.com, Fotó: giants.com, gettyimages.com