Bruce Irvin egyéves szerződést ír alá a Panthers csapatával

A Panthers erősítette a pass rush-t a linebacker/defensive end Bruce Irvin leigazolásával, az egykori első körös választás egyéves szerződést írt alá. Irvin, akit a Seahawks 2012-ben választott ki a 15. helyen, a tavalyi év második felét a Falcons csapatánál töltötte, 3,5 sack-et szerzett, miután az év első felében három sack-ig jutott a Raiders-szel.

Hét NFL szezont játszott már a Seahawks, a Raiders és a Falcons csapatában, a 191 cm magas, 113 kg-os Irvin 43,5 sack-et, 266 tackle-t, 15 kierőszakolt fumble-t, 11 levédekezett passzt és három interception-t ért el karrierje során. Egyike annak a négy NFL játékosnak, akik 2016 óta több mint 20 sack-et és 10 kierőszakolt fumble-t szereztek.

"Az elsődleges szempontunk az volt a holtszezon elején, hogy tehetséget hozzunk a támadófalba és a védelem első sorába, elsősorban a az irányító siettetés területén." mondta a general manager Marty Hurney. "Bruce képes sack-elni és megzavarni az irányítót. Nagyon örülünk annak, hogy a Carolina Panthers csapatának a tagja lett."

Miután Irvin 22,5 sack-et ért el két szezon alatt a West Virginia csapatában, gyorsan az egyik legfontosabb fogaskerék lett a bajnokság egyik legjobb védelmében. Seattle-ben (2012-15) töltött évei alatt a Seahawks védelme az első volt az engedett pontok (15,7 meccsenként) és az engedett yard (284,7 meccsenként), a harmadik legjobb az interception-ök (73) és a negyedik legjobb a kierőszakolt fumble-k (71) tekintetében. Miután 2012-ben nyolc sack-et szerezve a legjobb volt az NFL újoncok között, Irvin segített a Seahawks-nak a következő két szezonban eljutni a Super Bowl-ba

Irvin utolsó meccse a Seattle-nél a Panthers elleni rájátszás vereség volt a 2015-ös szezon végén. Ezután korlátlan szabadügynökként aláírt a Raiders csapatához és két és fél évet játszott ott, mielőtt elküldték, 18 sack-et, 121 tackle-t és 11 kierőszakolt fumble-t szerzett Oaklandben. 2017-ben nyolc sack-et szerezve karrier csúcsot ért el.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu