Csökkentett fizetéssel maradhat a Chiefs-nél az elkapó

A Kansas City Chiefs bejelentette, hogy csökkentette Sammy Watkins fizetését. A hét közben kiderült, hogy a Super Bowl címvédőjének mindössze 177 dollár szabad helye van a fizetési sapkában és mivel az elkapó foglalta el a legtöbb helyet biztos volt, hogy így nem fogják elkezdeni a szezont.

Watkins új szerződése egyéves megállapodást jelent amely 7 millió dollár alapfizetést ad az elkapónak. Emellett 1 millió dollár aláírási bónuszt, 1 millió dollár mérkőzés alapú kerettagsági bónuszt és 7 millió dollár teljesítményalapú ösztönzőt tartalmaz. Maximálisan 16 millió dollárt kereshet idén.

Ez jelentősen csapatbarátabb számokat mutat mint a korábbi szerződése. Aszerint 13.75 millió dollár alapfizetése volt és összesen 21 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkában.

Watkins tavaly 52 elkapásból, 673 elkapott yardot és 3 elkapott touchdownt szerzett. A Chiefs-nél eltöltött két szezonja alatt 1.192 elkapott yardot és 6 TD-t szerzett az alapszakaszban. A rájátszásban viszont nagy segítségére volt a csapatának, 14 elkapásból 288 yardot hozott a Chiefs-nek.

nfl.com, Fotó: