Zeke Elliott-ot elküldi a Dallas Cowboys

Amikor Tony Pollard franchise taget kapott már sejteni lehetett, hogy nem lesz életképes a két kezdő runninget alkalmazó keret. Ma pedig hivatalossá vált, hogy nem fognak két kezdő szintű futóval nekivágni az idei szezonnak. Kiderült, hogy meg fognak válni korábbi elsőkörös választottjuktól, Ezekiel Elliott-tól.

A jelenleg még mindig csak 27 éves running backet a 2016-os Draft negyedik helyén választotta ki a Cowboys. Pályafutása elején igen jól is teljesített így 2019-ben hatéves, 90 millió dolláros hosszabbítást kötöttek vele. Ennek értelmében 2026-ig rendelkezett érvényes szerződésel (az opciós év miatt).

Elliott teljesítménye azonban visszaesett az utóbbi években és pechére Tony Pollard a fejére nőtt. A futó szerződéséből még 4 év hátra van. 16.72, 14.32, 17.12 és 16.6 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából de meglepően olcsón megválhatnak tőle. A beszámolók szerint június 1. utáni megjelöléssel küldik el így 10.9 millió dollárt spórolnak az idei szezonban. A hátralevő négy évben összesen csak 11.86 millió dollár halott összeg marad utána.

Fotó: yardbarker.com