Matthew Stafford-ot megpróbálta elcserélni a Rams

Matthew Stafford két éve megváltóként érkezett az Angyalok városába. Nagyon drága volt az irányító ugyanis Jared Goff mellett két első és egy harmadik körös picket is átadtak érte a Detroit Lionsnak de sikeres volt az üzlet mert a szezon végén megnyerték a Super Bowl-t.

A tavalyi gyenge teljesítménye és a sérülése után azonban már nem igazán ragaszkodnak az irányítóhoz. Michael Lombardi nemrégiben elmondta a The Pat McAfee Show-ban, hogy az idei szezon kezdete előtt Les Snead general manager megpróbálkozott az irányító elcserélésével de nem talált csapatot amelyik elvitte volna.

Az irányító szerződését elnézve teljesen érthető, hogy nem járt sikerrel a general manager. A jelenleg 35 éves irányító szerződéséből még 4 szezon hátravan és 169.5 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából (20, 49.5, 50 és 49.5 évenként).

Véleményem szerint értelmetlen lett volna most elcserélni mert legjobb esetben is, júluis 1. utáni csere esetén, mindegyik hátralevő szezonban 18.5 millió dollár halott összeg maradna utána. Snead azért akart március 17 előtt elcserélni az irányítóját mert akkor vált garantáltá a jövő évi alapfizetése ami 31 millió dollár.

A Stafford után, a fizetési sapkában maradó halott összeg mértékét elnézve azonban lehetetlennek tűnik az elcserélése. Ráadásul a tavalyi szezon után értékes Draft cetliket sem kapnának érte.

Fotó: twitter.com