Interjú - Madaras Erik, az Enthroners running backje

kepernyofoto_2023-08-05_17_35_12_1.png

A Fehérvár Enthroners csapata idén csatlakozott az European League of Footballhoz és olyan kihívás elé nézett, amely előtt magyar amerikai futball csapat még nem állt. A játékosoknak is új kihívással kellett szembe nézniük. A csapat játékosait kérdeztem, többek között arról, hogy milyen különbség van a magyar és az európai bajnokság között. Elsőként következzen a csapat running backjével, Madaras Erikkel készített interjú.

Miért az amerikai futballt választotta és miért running back poszton szerepel?

Az amerikai footballra azért esett a választásom, mert nagyon összetett és érdekes sportág, ahol nem csak a fizikai erő, de a mentális erő is sokszor kihívás elé van állítva. Viszont a legkiemelkedőbb, ami miatt ezt a sportot választottam, mert bárhol is voltam mindig egy családias hangulatot éreztem a játékosok között, ami nagyon vonzó volt. Azért gondolom, hogy running back poszton szerepelek, mert labdával a kezemben nagyon mozgékonyan és komfortosan mozgok, ami nagy előny, mikor a nálam nagyobb játékosok le akarnak vinni.

petrakutasi_2023_enthroners-30.jpg

Milyen különbségek vannak a magyar bajnokságban szereplő, illetve az ELF csapatok elleni felkészülésben?

A legnagyobb különbséget annak érzem, hogy a ELF csapatokat többet kell levideózni, mint amikor a magyar csapatok ellen játszottunk, hiszen ezen a szinten több mindent csinál egy ELF csapat védelme, mint egy magyar csapat védelme. A másik az, hogy az ELF csapatok sokkal kevesebb hibával játszanak, hiszen itt már a legjobb csapatok legjobb játékosai játszanak egyhelyen.

Milyen hatása volt a Prague Lions ellen elhalasztott mérkőzésnek Önre nézve?

Nagyon csalódott voltam mikor meghallottam a hírt, hiszen egy nagyon jó mérkőzést vettek el nem csak a csapattól, de a szurkoloktól is.

A Franfurt Galaxy elleni mérkőzés bíztató első félideje után mi okozta a problémákat?

Hát őszintén, ha tudnám erre a választ akkor valószínű ugyan olyan jól játszottunk volna, mint az első félidőben.

petrakutasi_2023_enthroners-43.jpg

Mi alapján rotálják Önöket futó poszton egy mérkőzésen?

Mindig változó, de általában 1-2 Drive-ként szoktok cserélni minket a Coach, így elkerülve a fáradtság miatt keletkező kisebb sérüléseket.

A pihenőhét és a Leipzig Kings elleni törölt mérkőzés miatt két hetes pihenő következik. A hosszabb pihenő miben változtatja meg a felkészülést?

Sokban nem változik annyiban, hogy jobban tudunk készülni a következő mérkőzésre és többször gyakorolni a módosításokat, így mindenki a lehető legjobban felkészül az ellenfélből.

petrakutasi_2023_enthroners-39.jpg

Fotók: Kutasi Petra, Photographer, Fehérvár Enthroners

Címkék: elf, enthroners