Megoldódott az elit guard szerződési problémája

Zack Martin 32 évesen is az NFL elitjéhez tartozik a posztján de eddig nem állt edzésbe miután fizetésemelést akart a Dallas Cowboystól. Miután kihagyta az edzőtábort, most egy olyan szerződéssel térhet vissza, amely megfelel a státuszának.

Az All Pro jobb oldali támadófalember és a Cowboys megegyezett a következő két szezonra szóló fizetésemelésben (jelentette kétaz NFL Network Insider Ian Rapoport és Mike Garafolo) akik biztosították számára az évi 18 millió dollárnál is magasabb fizetést. Az emelés több mint 8 millió dolláros emelést jelent a hatszoros All-Pro számára.

Martin 2021-ben és 2022-ben egymást követő All-Pro és Pro Bowl szezonokat produkált, így a 30-as éveiben is megőrizte elsőszámú teljesítményét. A 32 éves játékos szerencsétlenségére a 2018-ban aláírt hatéves, 84 millió dolláros hosszabbításnak köszönhetően Martin fokozatosan lemaradt a többi top játékostól az éves átlagfizetés tekintetében.

Martin a fizetésemelési igényének a szokásos módon adott hangot azaz sztrájkba kezdett. A távollétében 1 millió dollárnyi büntetést hozott össze. Miután veterán játékosról van szó ezért a Cowboys nem tekinthet el a büntetéstől és mindenképpen le kell vonnia Martin fizetéséből.

Fotó: twitter.com