Megszerezte első ELF győzelmét a Fehérvár Enthroners

A Fehérvár Enthroners tegnap délután hazai pályán fogadta a Prague Lions csapatát és 19-3 arányban megszerezte első győzelmét az European League of Football sorozatban. A mérkőzést eredetileg Prágában rendezték volna de miután a Lions nem utazott el múlt hónapban Fehérvárra ezért a liga az Enthroners kérésére megcserélte a rendező jogát.

Hivatalosan ez az Enthroners harmadik ELF győzelme volt de a pályán az első győzelmüket szerezték meg. A Leipzig Kings visszalépett a ligától és az első Lions elleni mérkőzést is 35-0-ra írták jóvá a fehérvári csapatnak.

A tegnapi mérkőzésen az első pontokat a Lions szerezte miután a második támadósorozata végén értékesítették a mezőnygólkísérletüket. Ezután viszont már csak az Enthroners szerzett pontot. Még az első negyedben Kevin Doyle Jr. passzából 46 yardos touchdownt szerezett Tóth Nándor.

Mondhatjuk, hogy a második és harmadik negyed a védelemről szólt miután egyik csapat sem szerzett pontot. Így nagyon kiélezett volt a mérkőzés és 6-3-as Enthroners vezetéssel kezdődött az utolsó negyed. Az utolsó játékrészben további két futott touchdownt szerzett az Enthroners, Madaras Erik és Ráthonyi Kende is bevitte a labdát az endzoneba.

Az eredménnyel összefüggésben az Enthroners statisztikai adatai is sokkal jobbak lettek.

Fehérvár Enthroners Prague Lions
Összes yard 383 166
Passzolt yard 248 98
Futott yard 135 68
Átlagosan szerzett yard 6.5 3.0
Fumble 1 1
Interception 1 0
Labdabirtoklási idő 32:52 27:08

 

Az Enthroners 24 first downt szerzett a mérkőzésen, 9-et futásból, 11-et passzból és 4-et büntetésből.Kevin Doyle 254 yardot és 1 touchdownt passzolt. Emellett 58 yardot szerzett a földön is. A futók elosztották a kísérleteket. Madaras 39, Ráthony 34, Novakov Dávid 27 futott yardot szerzett.

Az irányító 4 célpontot vett csak célba a mérkőzésen. Tóth Nándor 5 elkapásból 111 yardot, Tavares Martin ugyancsak 5 elkapásból 91 elkapott yardot szerzett. Benjamin Plu 28, Benedek László 24 yarddal zárt.

A védelemben Bodnár Benedek 10 tacklet, Benjamin Mulindahabi 1 sacket, Gáspár Barnabás 1 interceptiont és 1 kierőszakolt fumblet szerzett.

A mérkőzés első és Doyle első passzolt touchdownja az Enthroners irányítójaként

Fotó: facebook.com, Kutasi Petra

Címkék: elf, enthroners