A hónap játékosai az AFC-ben és az NFC-ben

Szinte csak most kezdődött de máris véget ért az alapszakasz első hónapja. Az nfl.com így megnevezte mindkét konferencia legjobb támadó, védő, speciális egység játékosát és újoncát. Nincs sok meglepetés a listán és persze mások is megkaphatták volna a díjat de akiknek odaítélték azok biztosan megérdemelték.

Tua Tagovailoa lett az AFC, Christian McCaffrey az NFC legjobb támadója. A Tua által vezetett Dolphins 3-0-s mérleggel áll és előző hétvégén rekord méretű verést mértek a Broncosra. 1.024 yardot és 8 touchdown passzolt. A 49ers futója is veretlen még a csapatával. McCaffrey-nek 353 futott yarddal a liga legjobbja és ehhez még 70 elkapott yardja van.

A védők közül az AFC-ben T.J. Watt, az NFC-ben Micah Parsons lett a legjobb. A Steelers védője 6 sacket szerzett az első három mérkőzésén. Emellett még 11 tackleje (5 negatív yardos volt), 2 kierőszakolt és 2 szerzett fumbleja volt amiből egyet touchdownra visszahordott. Parsons ott folytatta ahol tavaly abbahagyta, 12 tacklet, 4 sacket és 5 negatív yardos szerelés szerepel a neve mellett.

A Bills kickerét, Tyler Bass-t választották az AFC legjobb speciális egység játékosának. Az első három héten 7 mezőnygólt értékesített és 10 extra pontot. Jake Camarda a Tampa Bay Buccaneers lett az NFC legjobbja. Átlagosan 54.9 yardot puntolt és 7 alkalommal ragasztotta be az ellenfeleket a saját 20 yardosukra.

Az újoncokat nem konferenciánként, hanem NFL szinten választják meg. A támadó között CJ Stroud, a Houston Texans irányítója volt a legjobb. 906 passzolt yardja van interception nélkül ami a legjobb kezdésnek számít a liga történetében. A védők között a New England Patriots cornerbackje, Christian Gonzalez lett a legjobb. A védő már nagyszerűen limitálta Tyreek Hill-t vagy Garrett Wilson-t is az első mérkőzésein. Eddig 16 tacklet, 1 sacket, 1 interceptiont szerzett és 3 passzt védekezett le.

Fotó: twitter.com