Miért a Chiefs és miért a 49ers nyeri a Super Bowlt?!

A Kansas City Chiefs számára a legfontossabb feladat Christian McCaffrey és a 49ers futójátékának megállítása lesz. A Chiefs 6-0-s mérleggel zárt az alapszakaszban, amikor 110 futott yard alatt tartotta az ellenfelek futójátékosait.

Mahomesnak és Kelce-nek nagyszerűnek kell lennie, ahogyan jellemzően jól is teljesítenek ebben a stadionban. Mahomes még nem kapott ki a Raiders új otthonában.

De a védelem az, ahol a Chiefs a következetesebb volt ebben a szezonban. Az egységnek valószínűleg még egyszer utoljára hatalmasat kell majd nyújtania a rendkívül éles McCaffrey ellen, hogy bebiztosítsa a franchise negyedik Super Bowl győzelmét.

A San Francisco 49ersnek pedig futnia kell. A csapatok már bizonyították, hogy képesek futni ez ellen a Chiefs védelem ellen. Így a 49ersnek a Super Bowl-ban az erősségére kell játszania. Hagyják, hogy McCaffrey vezesse őket mind a futójátékban, mind a passzjátékban, és dobjanak bele annyi kreatív játékot, amennyit Kyle Shanahan ki tudott találni az elmúlt két hétben.

Mindig is a futás volt az első számú támadójátékuk és ettől most sem szabad eltérniük. Ha ezt megteszik, és Brock Purdy-t is megvédik, hogy ne kényszerüljön nagy hibákra, akkor lesz esélyük.

A védelmük biztosan meg tudja állítani a Chiefs nem tipikusan nagyszerű támadójátékát. Legalábbis az alapszakaszban többször is megakadtak. De a bajnoki címhez a labdajáratás és az óra felemésztése kulcsfontosságú lesz. Minél tovább van Patrick Mahomes a pálya szélén, annál jobbak a 49ers esélyei.

Fotó: twitter.com