Akik megérdemelnék a Super Bowl gyűrűt

Az NFL-ben nagyon nagy súlyal bír, hogy sikerül-e egy játékosnak pályfutása során megszereznie a bajnoki gyűrűt. Természetesen számít az is, hogy ez kinek hányszor sikerült, de a legfontosabb szempont hogy sikerült-e. A sportág egyik legendájának Dan Marinonak ez egyszer sem sikerült pedig három döntőt is játszott. Rengeteg rekordot ő tart/ott (az utóbbi időben kezdik döntögetni a rekordjait). De ez nagyon hiányzik a karrierjéből.

Az nfl.com egyik szakértője összeállított egy listát, hogy a jelenlegi irányítók közül kik érdemelnének meg egy Super Bowl győzelmet.

6. Donovan McNabb: a Philadelphia Eagles-el öt alkalommal játszott NFC konferencia döntőt amiből csak egyet nyert. Így karrierje során csak egy Super Bowlon vehetett részt amit a New England Patriots ellen, egy rendkívül szoros mérkőzésen 24:21-re elvesztett.

 

5. Josh Freeman: a szakértők véleménye szerint az utóbbi évek újonc irányítói közül,
akik csapatuk kezdő irányítói, őt tartják a legtehetségesebbnek. Olyan vetélytársak közül bizonyult a legjobbnak mint Matt Ryan (Atlanta Falcons), Joe Flacco (Baltimore Ravens), Sam Bradford (St. Louis Rams). A 2010-es szezonja hihetetlenül sikerült 25 TD passza mellett, csak 6 Interceptiont dobott. Az egyéni teljesítmény már megvan, már csak csapat szinten kell bizonyítaniuk és bejutni a rájátszásba (Ryan és Flacco már több alkalommal is megtette).

 

4. Matt Hasselbeck: ő is azon játkosok közé tartozik akik már szerepelhettek Super Bowlon de gyűrű nélkül maradtak. A 2006-os februári döntőben a Pittsburgh Steelers elleni döntőben maradt alul. Hasselbeck a Green Bayben kezdte a pályafutását és 2001-től a Seattle Seahawks játékosa. A nagy testvérpárharcban ő játszhatott elsőként Super Bowlt. Folyamatosan a Hasselbeck testvéreket a Manning testvérek árnyékába helyezték, de Matt szerepelt elősször Super Bowlon, viszont azóta a Manningek már mindketten gazdagodtak egy-egy gyűrűvel. Pályfutása során eddig 176 TD paszt adott, 29.579 yardot passzolt és 82.2-es QB ratinggel rendelkezik.

 

3. Carson Palmer: pályafutása is érdekesen alakult eddig. Nagyon nagy reménységnek indult, 2004 óta kezdő irányítója a Cincinnati Bengals csapatának, de történt egy sajnálatos és súlyos sérüles a 2007-es rájátszásban és több szakértő szerint már nem a régi azóta (bár a statisztikái nem ezt mutatják). A tavalyi szezon vége felé felreppentek olyan hírek miszerint Palmer és a Bengals útjai elválnak egymástól, de ezt a tulajdonos Mike Brown cáfolta.

 

2. Michael Vick: helyzete talán a legérdekesebb. Őt tartották a jövő új irányító prototípusának, aki nem csak passzolni tud, hanem futni is. Az egész Atlanta Falcons franchise köré épült, ezért volt meglepő mikor kiderült, hogy szabadidejében kutyaviadalokat rendez. Viszont amióta visszatért a pályára és az Eagles kezdője lett már-már újra a régi Vicket lehet látni. A tavalyi évben saját karriercsúcsot jelentő 21 TD passzt adott és mindehhez csak 6 Interception és 100.2 QB rating.

 

1. Philip Rivers: jelenleg az egyik legmegosztóbb játékosa az NFL-nek, vagy szeretik vagy utálják, de mindenkinek határozott kialakult véleménye van vele kapcsolatban, köszönhető nyilatkozatainak. Szerencsére a nyilatkozataival az utóbbi időben visszafogta magát és inkább a játékra koncentrál aminek meg is lett az eredménye. 2006 óta a San Diego Chargers kezdő irányítója és a tavalyi alapszakaszban megdöntötte Dan Marino rekordját az egy alapszakaszban adott 4.710 passzolt yardjával. Ehhez még hozzávehetjük, hogy az utolsó három szezonban 100 feletti QB ratinggel rendelkezett, akkor a teljesítménye még kiemelkedőbb. Már csak a San Diego Chargers miatt is sokan masonlítják a csapat másik irányító legendájához Dan Foutshoz aki szintén gyűrű nélkül vonult vissza.

 

A lista forrása: nfl.com