A Patriots a Giants sztárelkapóját szerződtetné!

A New England Patriots-nál senki sem hibáztatta az elkapókat, akik gyermeteg hibákat követtek el, úgy tűnik, hogy Bill Belichick mégis bennük látja a vereség forrását. A ”Hazafiak” vezetőedzője állítólag szerződtetné a szabad-ügynökké váló Mario Manninghamet, aki egyelőre a New York Giants játékosa.

Csapatként veszítették el a 46. Super Bowlt, legalábbis ezt mondák a New England Patriots játékosai a nagydöntő után. Nos, a fináléban harmatgyengén játszó ”Hazafiaknak” leginkább az elkapásokkal gyűlt meg a bajuk. Az egész szezonban káprázatos teljesítményt nyújtó Wes Welker (1569 yard, 9 TD), Rob Gronkowski (1327, 17), Aaron Hernandez (910, 7) trió a döntőben leszerepelt, olyan hibákat követtek el, amelyek döntően befolyásolták a találkozó végeredményét. A huszonkét esztendős Gronkowskit, azonban nem lehet hibáztatni, hiszen sérült bokával játszott. A tight endet, azóta meg is műtötték.

Tegyük hozzá, hogy Bill Belichick is komoly hibákat követett el. Hiszen a hármas mellett a kispadon ült a ”mindenes”Julian Edelman és a liga egyik legjobb elkapója, Chad Ochocinco (1 elkapás 21 yard), aki az egész szezonban csak epizódszerepet kapott, pedig a kvalitásai alapján simán beférne a Pats kezdőjébe. Tegyük gyorsan hozzá, hogy Belichick mester a mérkőzés végén hatalmasat húzott azzal, hogy touchdownt engedett a New York Giants-nek, ilyet csakis a legnagyobbak mernek meghúzni.

A döntő utáni együtt vesztettünk felfogás, már a múlté, ugyanis Belichick a csapat átformálását tervezgeti, legalábbis az elkapók pozíciójában. Szabad-ügynök lesz többek között Deion Branch és Wes Welker. Azért meglepő lenne, ha a Pats elengedné Welkert. Az ESPN értesülései szerint Belichick kinézte magának a New York Giants egyik legjobb elkapóját, Mario Manninghamet, aki szintén szabad-ügynök lesz. A leigazolását megkönnyebbítheti, hogy Victor Cruz és Hakeem Nicks mögött csak harmadik számú elkapónak számít. Az idei Super Bowlon 5 elkapásával 73 yardot hozott. A negyedik negyedben volt egy döntő elkapása.

Manningham mellett olyan elkapók kerülnek, még szabad-ügynök státuszba mint például Vincent Jackson (San Diego Chargers), Reggie Wayne (Indianapolis Colts), DeSean Jackson (Philadelphia Eagles), Marques Colston (New Orleans Saints), Pierre Garcon (Indianapolis Colts), vagy Jerricho Cotchery (Pittsburgh Steelers).

(sport365.hu)