Merre tovább Peyton?

Még egy nap sem telt el a bejelentés óta, de a tengerentúlon máris minden szakértő azzal foglalkozik, hogy merre tovább. És ez a jó hozzá, ugyanis a jövőbe kell tekinteni. Több csapat is felmerült az utóbbi napokban, hetekben. Jason Smith, az NFL.com szakértője (és nagyjából minden szakértő) hét lehetséges csapatot jelölt meg. Valószínűleg a hét csapat egyikénél fogja folytatni a legendás 18-as. Nézzük a Smith által esélyesnek vélt sorrendben.

 

Arizona Cardinals

Larry Fitzgerald és Peyton Manning együtt gyilkos páros lehetne. Főleg ha még a szabadügynök Reggie Wayne is a csapat játékosa lenne. Mindemellett egy támadó szellemiségű edzővel kész is van a bajnokesélyes csapat. Persze azért nem ilyen egyszerű a dolog. De egy biztos. Nem is olyan rég egy irányító (Kurt Warner) új erőre kapott Arizonában és meg sem állt a Super Bowlig.

Esélye: 25%

 

Miami Dolphins

Itt megvan minden ami Manning akar. Szép idő, változatos keret, egy passz központú vezetőedző és ami a nézőknek is a legfontosabb, minden évben kétszer játszhatna Tom Brady ellen. És nem csak a Patriots ellen, hanem a kőkemény Jets védelemmel is kétszer találkozna. A szórakozás garantált. Viszont nem ez a legerősebb csapat amit választhat. A szép idő meg egy dolog, a keret pedig talán túl változatos is. De a szakértők nagy esélyesnek tartják a Dolphinst.

Esélye: 25%

 

Kansas City Chiefs

Itt is lenne egy remek célpontja Dwayne Bowe személyében. És nem csak egy elkapó, hanem egy remek futó, Jamaal Charles (persze ha felépül) is a csapat rendelkezésére áll. Ha Arizonában Warner, akkor Kansasben pedig egy másik legenda Joe Montana folytatta pályafutását amikor hasonló helyzetbe került. És ami a legfontosabb, hogy a Chiefsnek nem okozna problémát Manning szerződtetése hiszen rengeteg hely van a fizetési sapkában.

Esélye: 15%

 

San Francisco 49ers

A 49ers jelenleg a legerősebb csapat a jelöltek közül. Már most is egyértelműen Super Bowl esélyes. Egy kőkemény védelem és remek futó játék, plusz egy kiváló tight end Vernon Davis (Manning új Dallas Clarkja lehetne) személyében. Mindezek mellé már csak Manning passzai hiányoznak.

Esélye: 15%

 

New York Jets

Az öcsivel egy városban? Érdekes lenne? Viszont ennek kicsi az esélye. A 49ershez hasonlóan a végső győzelemre is esélyes a Jets, viszont nekik van egy Sanchez nevű irányítójuk. De szakértők még így sem zárják ki ezt a lehetőséget.

Esélye: 15%

 

Seattle Seahawks

A Seahawks tavaly megszerezte Tarvaris Jacksont a Vikingstől, de aki látta játszani biztosan egyetért benne, hogy felesleges lépés volt. Viszont szerződést hosszabbítottak a Szörnnyel és ígéretük szerint nagyon aktívak lesznek a szabadügynök piacon. De Seattleben nincs irányítókérdés! Legalábbis a csapat állítása szerint. Pedig  Marshawn Lynch Peyton Manningel egy kemény offense alapja lehetne.

Esélye: 5%

 

Washington Redskins

Na nekik nagyon kell egy irányító. És talán az is mindegy ki lesz az. Nem a legmegfelelőbb hely Manningnek. A csapatban megvan a potenciál, de mire összeállna Manning körül Favre-i korba lépne. A fizetésével meg valószínűleg csak hátráltatná a Redskins építkezését. Mindenkinek jobb ha elkerülik egymást.

Esélye: 5%

(nfl.com és Jason Smith NFL.com szakértő)