Jóváhagyták az új Vikings stadion terveit

A Minnesotai Szenátus jóváhagyta, hogy a csapat új arénájának finanszírozása érdekében kötvényt bocsátson ki. Az ügy már hosszú ideje húzódik és amennyiben nem sikerül véglegesen megegyezésre jutni a Vikings elköltözhet a városból. Los Angeles már régóta NFL csapat nélkül van és szívesen látnák a Vikingeket.

A szenátus 38-28 arányban támogatta a csapat ötletét, de az egyik képviselő arra kérte kollégáit, hogy fontolják meg a döntésüket. A múltban már két alkalommal meggondolták magukat, tehát még semmi sem dőlt el Minnesotában.

A szurkolók a hétvégén gyűlést szerveztek a csapat mellett. A gyűlésen megjelent a Vikingek talán legjobb jelenlegi játékosa Jared Allen is. A hírek szerint az új stadion körülbelül 1 millárd dollárba kerülne és ennek a finanszírozási módján vitáznak már egy jó ideje. A tüntetésről készült videón látható volt, hogy rengeteg ember "Adjatok munkát; Munkát akarunk" feliratú táblákkal jelent meg, így az új stadion nem csak sportszakmai szempontból jelentős hanem munkahelyeket is teremtene. Magától értetődő, hogy a stadion nem csak kifizetni kell hanem felépíteni is.

(nfl.com)