Andy Lee hosszabbított San Franciscóban

A San Francisco 49ers meghosszabbította az All-Pro punter Andy Lee szerződését. Lee hatéves szerződést írt alá régi csapatával. A punter nyolc éve szerepel az NFL-ben és mindvégig a 49ers játékosa volt.

"Az egész csapat nagyon elégedett hogy hosszútávú szerződést kötöttünk Andyvel. Andy bebizonyította, hogy saját posztján az egyik legjobb játékos. Nagyon fontos szerepet játszik a San Franciscoi közösségben. Már korábban leszögeztük, hogy elsődleges célunk a csapat magjának együtt tartása és efelé egy újabb nagy lépést tettünk." - nyilatkozta a csapat general managere Trent Baalke.

Lee a következő szezonban 1.1 millió dollárt fog keresni. Most kezdi meg a 2006-ban aláírt hatéves, 7.115 millió dolláros szerződésének utolsó évét. Az új szerződése jövőre lép érvénybe. A most aláírt szerződés értelmében hat év alatt 20.5 millió dollárt kereshet a punter, amiből 7.1 millió már az első két évben bezsebelhet. Az új szerződésével Lee csatlakozott a liga top rugóihoz az Oakland Raiders párosához a kicker Sebastian Janikowski-hoz és a punter Shane Lechler-hez.

Három alkalommal választották be a Pro Bowl és az All-Pro keretbe is. 128 mérkőzésén átlagosan 39 yardnyira hátráltatta az ellenfeleket. 209 rúgását követően az ellenfelek csak a saját 20 yardos vonalukon belülről kezdhették a támadásaikat. Lee tartja az NFL rekordot az egy szezonon belüli átlag nettó 44 yardos rúgásaival. Ez azt jelenti, hogy a puntjait követően ennyi yardnyira szorította vissza a 49ers az ellenfelek támadó kezdővonalát.

(nfl.com)