Nagyító alatt a Carolina Panthers

Újabb TNF következik, 3 hét alatt a második. Ezúttal a Carolina Panthers lesz az ellenfél. Irányítójuk a tavalyi 1/1-es választott Cam Newton. Bemutatkozó szezonja jobban nem is sikerülhetett volna, rekordot rekordra halmozott. Sokan már most top 5 irányítónak tartják, én ezt kicsit túlzónak tartom. Korábban számos jellembeli problémával is meg kellett küzdenie, ezeket úgy tűnik sikerült levetkőznie. Nemcsak passzban jeleskedik, hanem a labdával futni is képes, ez pedig nem jó hír a mostanában gyengélkedő Giants defensive line-nak. Tony Romo-t sem voltak képesek sokszor elkapni, egy kimozgással le is rázta a nyomást, Newton pedig nála is mobilisabb. Szükség lesz a gyors linebackereinkre is, remélhetőleg Rivers vissza tud már térni. Akár egy spy-t is rá lehet majd állítani a QB-ra, a DE-k pedig nem közvetlenül a falat támadhatják, hanem a széleket zárhatják le egy contain keretében.

Remek futókból sem szenved hiányt a Panthers, a Williams-Stewart-Tolbert hármast sokan elfogadnák. Igaz Stewart nem biztos, hogy pályára tud lépni az éjszaka. Ugyanakkor eddig idén egyikük sem remekelt, DeAngelo Williamspéldául 3,4 yardos átlaggal futott eddig, igaz a big play mindig benne van a játékában.

Az elkapók közül leginkább két játékosra kell figyelni. Az egyik a rutinos Steve Smith, aki 210 elkapott yarddal áll eddig. Érdekes lesz látni Corey Webster hogy oldja meg a feladatot, véleményem szerint lesz egy-egy fájó játék mikor egy első körös cornerback után fogunk kiáltani. Apropó első körös CB...Nagy szükség lesz Prince Amukamara játékára, hiszen a pálya túloldalán Brandon LaFell fogja várni az átadásokat. A WR fantasy-ben a csapatomban van, de nem bánnám ha gyenge estéje lenne. Amu mindenképp jobb lenne a Coe-Tryon párosnál, akiket én már most elfelejtenék. Abban pedig ne is bízzunk, hogy Hosley rookie-ként egy mérkőzésen át megkapja a bizalmat. Hiszen benyelt big play nélkül nem telhet el egy este. A korábbi Bears tight end Greg Olsen is jó lehet 4-5 elkapásra, így rá is figyelni kell a secondary-nek.

Justin Tuckon és társain ott a nyomás, hogy idei harmadik mérkőzésükön végre mutassanak valamit képességeikből.  A Carolina támadófala pedig abban bízik, hogy ez a nyomás ne kerüljön át irányítójuk nyakára. A snapeket centerként Ryan Kalil fogja osztogatni. Mellette Geoff Hangarter és az újon Amini Silatolu játszik. Érdekes lesz látni ezt a belső párost, hiszen az eddigi mérkőzések során mind Linval Joseph mind Rocky Bernard képességeihez mérten jól szerepelt. Ugyanakkor azt remélem, hogy a két offensive tackle-t is nagy feladat elé állítják Osiék. Byron Bell kisebb sérüléssel is bajlódik, emiatt edzéseket is ki kellett hagynia. A másik kezdő Jordan Gross lesz. Ha Bell mégsem játszhatna, akkor Garry Williams helyettesíthetné.

A Panthers-ben is kiváló pass rusherek vannak, gondoljunk csak Charles Johnsonra aki remekül szerepelt az elmúlt két évben. Sacket idén még nem szerzett, így vélhetően kettőzött erővel fog ezért küzdeni. Greg Hardy szintén kellemetlen pillanatokat okozhat. Középre két új arc is érkezett, Ron és Dwan Edwards személyében. Előbbi a Kansas City Chiefs-t, utóbbi pedig a Buffalo Bills-t hagyta ott a Carolina kedvéért. A tavalyi évhez képest mindenképp upgrade-et jelentenek. Ugyanakkor úgy látom, hogyha sikerül hoznia az offensive line-nak a Tampa Bay elleni teljesítményét, akkor nem lehet súlyos probléma.

A linebacker sorban igazi klasszisokat tudhat magáénak a Panthers. Jon Beasont a liga legjobb középső linebackerei között tartják számon. Igaz tavaly sérülése miatt mindössze egy mérkőzésen lépett csak pályára. Nem ő az egyetlen veszélyes játékos, James Anderson például az elmúlt két évben összesen 275 tackle-t jegyzett. Melléjük érkezett az első körben kilencedik választottként Luke Kuechly, aki szintén hasonló tackle gyárrá válhat az NFL-ben is. Andre Brown készülhet...

Hakeem Nicks és Domenik Hixon is kihagyja a mérkőzést, így a legjobb három elkapónkból kettőt nélkülözni kényszerülünk. Jó hír lehet ez az idei draft ötödik körében választott Josh Normannek, aki már most kezdővé érett. Chris Gambleremek cornerback, de Cruzzal nehéz dolga lesz. Passzjátékban egyébként is őt fogjuk a legtöbbet keresni, ez borítékolható. A két safety Haruki Nakamura és Charles Godfrey. Inkább utóbbitól tartok kicsit, egy rakat tackle-t összegyűjtött már idén és szerzett egy picket is.

A kicker Justin Medlock eddig mindössze egy field goalt teljesített idén 21 yardról, azt értékesítette is. Punter poszton Brad Norman a kollégája.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu