Mérkőzés összefoglaló: Vikings 21-14 Cardinals

… a második félidőben 0 támadójátékkal. Nyertünk és maradjunk is ennyiben. Sok mindent nem lehet kiemelni a tegnapi mérkőzésünkkel kapcsolatban, de azokból most szemezgessünk egy keveset. Első és legfontosabb, hogy hazai pályán továbbra is veretlenül, 4-0 -al állunk és összesítésben is a csoport élén tanyázik most a csapat. A Cardinals elleni találkozó nem igazán olyan volt, mint amit az ember elvárt volna. Oké, hogy nyertünk, de hogy.

Az idei szezonban az Arizona Cardinals-nak van a legerősebb defense ezt mindenki tudja. Hihetetlen, de eddig 16 pont volt, ami legtöbb pontott kapott a sivatagi csapat. Tegnap mi 21-et rámoltunk be nekik, ezzel is feljebb vagyunk a Patriots-nál és a többi csapatnál is. A Miami ellen már kaptak 21 pontot, de abból 7-et az offense kapott. Szóval jobbak vagyunk, mint a legjobbak.

Ha Adrian Peterson tegnap nincs, akkor nem biztos a győzelem. All Day Peterson kiváló teljesítményt nyújtott vasárnap. 158 futott yardig és 1 futott TD-ig jutott. Nagyban hozzájárult a sikerhez csakúgy, mint a védelem akik 70 tackle-t, 7 sacket, 1 szerzett fumblet, 1 interceptiont és Harrison Smith révén 1 interception return TD-t értek el.

Ám a futások ellen most sem tudtak rendesen védekezni. A Cardinals 126 yardot és 1 TD-t tudott ellenünk futni. Senki nem gondolta volna, hogy az ellenfél RB-je. LaRoud Stephen-Howling idei második mérkőzésén ilyen sszép teljesítménnyel próbálja meccsben tartani csapatát. 104 yard és 1 futott TD fűződik a nevéhez.

Az MVP (Minnesota Vikings Player) Percy Harvin ismét csodálatosan kezdte a mérkőzést. 103 yardos kickoff return TD-t szerzett 12 másodperc elteltével, de sajnos Marvin Mitchell szabálytalansága miatt visszafújták és a pontszerzést érvénytelenítették.

Ponder szerintem élete legrosszabb formájában játszott. Lehet, hogy az utóbbi időben sportboltot nyitott, mert tegnap is kétszer eladta a labdát. 35.5 -ös irányítómutatója idei sőt karrierje eddigi leggyengébb teljesítménye. a két interception mellett azért 1 TD-t és 58 yardot sikerült elérnie. Kicsit hasonlított McNabb tavalyi teljesítményére.

Ahhoz képest, hogy a Cardinals csereirányítóval játszott, bár ott most nem egyértelmű ki a kezdő, ennek ellenére majdnem megtudta nyerni a meccset, ha a védelem nem tart ki végig. Brian Robinson karrierjében először sackelt 3 alkalommal egy mérkőzésen. Jared Allen is kétszer tudta földre vinni Skelton-t.

Balir Walsh-ra most nem hárult olyan nagy feladat, mint az elmúlt hetekben. Tegnap csak 3 extra pontot kellett értékesítenie, ezt meg is tette, ezzel maximálisan hozzájárult a csapat pontszerzéseihez.

Kyle Rudolph tegnap teljesen eltűnt. Nem is kapott el labdát, igaz kb. 2 passz ment felé az is magasan. Sajnos Ponder rendszerint magasan dobja a labdát, amiben benne van az interception lehetősége. Az első Rudolph-nak küldött passz pontosan ilyen volt.

Ponder  gyenge teljesítménye ellenére sikerült megőrizni veretlenségünket hazai pályán, amit csütörtökön tovább védhetünk, hiszen ez egy rövid hét lesz a Vikings számára. Csütörtökön ugyanis TNF mérkőzés lesz Minneapolis-ban. A Tampa Bay Buccaners csapata érkezik városunkba és küzd meg a Vikings csapatával.

Jerome Simpson talán az egyetlen elkapó a csapatnál és talán a ligában is, aki elkapás nélkül is képes 30-40 yardot szerezni csapatának. Tegnap nem először fordult elő, hogy a Simpson felé dobott labda végül nem talált gazdára, mi viszont 29 yardot előrehaladhattunk. Simpson ellen nehéz védekezni, rendszerint defensive pass interference büntetéssel sújtják az ellenfelet.

Nézzük röviden a meccsen történteket. Mint említettem Walsh-nak nem volt sok dolga, csa extra pontot kellett érvényesítenie. Ezen a találkozón csak TD-k születtek.

Percy Harvin ismét csodálatosan kezdte a találkozót. 103 yardos kick off visszahordott TD-vel hamar vezetéshez juttatta a hazaiakat, de Marvin Michell szabálytalansága miatt törölték a pontszerzést és a saját 8 yardosunkról kellett megkezdeni a támadásokat 0-0 -nál.

A Vikings első drivejaban az első playnél máris újabb büntetéssel kezdtünk, ez meg is határozta a további kimenetelt, Kluwe-nak puntolnia kellett. Ha ez nem volt annyira jó teljesítmény akkor, a Cardinals-é sem, ők még kevesebb időt töltöttek a pályán az első támadásukban, mint mi.

Zastudil jól puntolt, Sherles fair cathet jelzve a 12 yardos vonalról indulhattunk neki a második támadássorozatnak. Adrian Peterson be is kezdett, rögtön egy 27 yardos  futással a bal oldali tackle mellett. Ezután Harvin-nak is volt egy futása, majd következett a már említett Simpson-féle yardszerzés, amivel közel jutottunk az endzonehoz. Adrian Peterson 13 yardos futással meg is szerezte első TD-nket a mérkőzésen.

Ezek után egy 8 perces Cardinals drive következett. Már közel jártak a pontszerzéshez, de a Vikings 14 yardosán Brian Robinson hatalmasat játszott és besackelte Skelton, de ami a legjobb, hogy Kevin Williams a kiejtett labdát megszerezte, így újra mi támadhattunk.

A szép labdaszerzés után rémálom következett a második negyed elején. Ponder Rudolph felé passzolt miközben folyamatosan futott oldalra, de túldobta Kyle-t és az Arizona védője Lenon elkapta a labdát a Vikings redzonejában. Könnyű helyzetbe hoztuk az ellenfelet ezzel az eladott labdával. Nem is kellet sokat várnunk az egyenlítésre. Kivédekezni nem tudtuk őket Stephen-Howling pedig 3 yardról középen futva megszerezte a Cardinals egyenlítést jelentő TD-jét.

Ezt nem hagytuk szó nélkül és a következő driveban ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést Harvin 3 yardról elkapott TD-jével. A szünet azért még akadt izgalom, hiszen Ponder 19 másodperccel a lefújás előtt ismét eladta a labdát, azonban Feely a mezőnygólt 47 yardról most nem tudta értékesíteni. A szünetre így maradt 7 pontos előny.

A fordulás után az újonc Harrison Smith is feliratkozott a pontszerzők listájára. Bár a vendégek kezdhették a támadásokat, de a harmadik playükben Skelton interceptiont dobott, amit Harrison köszönt szépen 31 yardról TD-re visszahordott. Sok izgalamt a hátralévő idő már nem tartogatott senki számára. A Cardinals még elért egy TD-t, amit Robert 6 yardos elkapásával jegyezhettek, de ennyi. A második félidőben a Vikings-nak csak 2 first down-ja volt, ami kevés. AZ utolsó első kísérlet megszerzése a győzelem bebiztosítását jelentette a hazaiaknak, akik immáron 5-2 -vel a csoport élén várják a folytatást, a Cardinals a 4-0 -ás meglepetés kezdés után sorozatban már harmadik alkalommal szenvedett vereséget idén.

A Tampa Bay elleni mérkőzésen nagy szükségünk lesz a jó secondary-re, mert Freeman nagyon sokat passzol idén. Irány a rövid hét és találkozunk csütörtökön, már éjféltől.

Végeredmény:
Arizona Cardinals 14-21 Minnesota Vikings

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com