Az NFC North a legkeményebb divizió

Idén is az NFC NORTH a legkeményebb divízió az NFL-ben? Az NFC északi csoportja idén is a legkeményebb? A számok azt mutatják, hogy igen. Sok különböző módon lehet mérni a divíziók erősségét. Mi most a győzelmek és a szerzett pontok alapján tettük meg ezt és kiderült, most is az NFC északi csoportja a listavezető. AZ NFC északi csoportban lévő csapatok a kilenc hét alatt 22 mérkőzést tudtak megnyerni. Nincs még egy ilyen csoport, ahol ennyi győzelem született volna. A második az NFC nyugati csoportja, de még ott is csak 18 siker született. A harmadik helyen az AFC nyugati csoportja áll 16 győzelemmel.

Továbbá, az NFC NORTH-ban 0 csapat áll 0,500 -es mutatóval, míg minden más csoportban legalább 2 csapat áll 0,500 alatt. Az NFC keleti csoportjában például ez a szám már 3.

Más tekintetben a többi csoport előtt tudhatjuk a miénket, hiszen a pontkülönbsége a csoportunknak +179, míg a második helyen álló NFC déli csoportjánál ez a mutató csak +76. Nincs más csoport a ligában amely +100 pont felett állna. Legrosszabb helyzetben az AFC déli csoportja van akik -160 ponttal állnak.

Jim Schwartz a Lions vezetőedzője elmondta, hogy tisztában van az erőviszonyokkal és, hogy ez a legkeményebb divízió. Szerinte minden évben ebben a csoportban van a legnagyobb versengés, mert bevallása szerint bárhogy alakulhat a továbbjutás lehetősége.

Aki nem hinné, hogy mégis az NFC North a legkeményebb, azoknak itt van egy kis statisztikai kimutatás.

Győzelmek száma az egyes divíziókban:

NFC North: 22 győzelem
NFC West: 18 győzelem
NFC South: 17 győzelem
AFC North: 16 győzelem
AFC South: 16 győzelem
NFC East: 15 győzelem
AFC West: 13 győzelem
AFC East: 5 győzelem

Pontkülönbség az egyes divíziókban:

NFC North: +179 pont
NFC South: +76 pont
NFC West: +24 pont
AFC East: +13 pont
AFC North: -21 pont
NFC East: -34 pont
AFC West: -77 pont
AFC South: -160 pont

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com