Mérkőzés összefoglaló: Vikings 34-24 Lions

Vasárnap este hazai pályán is jobbnak mutatkozott a Vikings csapata és 34-24 -re legyőzte a vendég Detroit-ot. Megérdemelt győzelemmel mehet neki a szünetnek a Minnesota Vikings. Nem volt mindig tökéletes a játékunk, sőt néha elképesztően nagy szerencsétlenkedéseket csináltunk, de összességében jól játszottunk. Sok helyen olvasni, hogy a gyors és erős kezdés miatt tudott a Vikings nyerni. Ezzel teljesen egyet kell érteni, mert 10-ra az első nyed után és 13-3 -ra vezettünk a szünetben. Ez azt tükrözi, hogy az első két negyed alatt mindenben felülmúltuk a Lions-t és nagy különbséget tudtunk tartani.

Mostanában nagyon elővette a sajtó Ponder gyenge szereplését, de most bizalomra adott okot a teljesítménye. 2 TD passz mellet, 221 yardot passzolt és most kapaszkodjatok meg, nem adta el a labdát egyszer sem. Ez persze szép meg minden, de ezt a teljesítményt nem egy acélos Lions secondary ellen tudta hozni. Ennek ellenére talán kint van a mélypontról.

A mérkőzés után viccelődve ennyit mondott:

“Szeretnék köszönetet mondani a barátnőmnek, aki nagy hatással volt rám.”

Ha Samantha ilyenekre képes, talán minden meccs előtt “hathatna” rá, hogy játsszon jól. Ponder futásokkal is próbálta segíteni csapatát. 7 kísérletből 15 yardot tudott szerezni. A 24 sikeres passza közül 2 TD-t ért.

Most rátérhetünk a vasárnap a Vikings-ban bemutatkozó újonc elkapóra Jarius Wright-ra. Neki kulcsszerepe volt a Vikings korai vezetésében. Miután a Lions nem tudott érdemben semmit felmutatni az első driveban a Vikings kapta meg a labdát. Ponder először Felton-t találta meg egy 5 yardos passzal, majd 3 Peterson futás következett.

3. és 10-re az OC húzott egy merészet és passzplay-t hívtak. A snap elindult Jarius Wright pedig robogott az endzone felé. Ponder 54 yardos passzát pedig a Lions egy yardosán kapta el. Ez volt az elkapó első elkapott labdája NFL karrierje során, igaz ez volt az első pályára lépése és az első felé dobott labda is. 2 play-el később megszerezte első TD-jét is. 3 yardos elkapásával feliratkozott a pontszerzők közé. Wright a mérkőzést 3 elkapott passzal, 67 yarddal és 1 TD-vel zárta a meccset.

Egy alkalommal futóként is játszatták, abból 3 yardot sikerült hoznia. Nem mintha nem lenne elég futó a csapatban, de szerény véleményem szerint Harvin-ként próbálták játszatni. Ennek tökéletesen eleget tett és talán egy másik Harvin, egy Harvin 2 van születőben. Nem tenne rosszat a csapatnak. Esély van arra is, hogy Harvin felépülése után is aktív maradjon és a mérkőzéseken is lehetőséget kapjon.

Sokat kritizálták mostanában a OC-t és Ponder-t, hogy nem passzol eleget a TE, Kyle Rudolph-nak. Vasárnap 7 passzal találta meg a Vikings kiválóságát, aki 64 elkapott yardot és egy 20 yardos TD-t is szerzett. Rudolph-nak ez volt idei 7. elkapott TD-je, amivel nem csak a Vikings legeredményesebb játékosa, de az NFL legjobb tight endje is. Talán most már a partvonalon is belátják, hogy kellenek a Rudolph játékok a csapatnak.

Visszatérve kicsit Wright-ra egy kis info. Előzetes jelentések szerint nem ő volt kezdőként jelölve Harvin helyett, hanem Michael Jenkins, de végül Wright kapta meg a lehetőséget.

Jenkins is kapott lehetőséget, 2 elkapásból 12 yardot szerzett.

A Vikings sokoldalú passzjátékot mutatott fel vasárnap, legalábbis változatosak voltak a célpontok. Ponder összesen 10 különböző játékosának passzolt, érdekes, hogy még saját magának is. Még az első negyedben egy jobb oldali rövid passzal próbálkozott, de nagyon szerencsétlen módon sikerült kiviteleznie és végül saját passzát kapta el, de a védők nyomására elkezdett hátrálni, végül -15 yardon vitték le a földre. Így esett, hogy Ponder -15 yardot kapott el a mérkőzésen. Persze nem ez volt az egyetlen bakija a meccsen. Egyik snapnél saját lábában esett el és így került a földre. Van még mit fejlődnie. Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekhez képest javulást mutat, sokan most sem érzik NFL szintű irányítónak.

AAAAAAL DAAAAAAY!

Így van. Adrian Peterson megint hatalmasat játszott. Bár a meccs elején rendszerint megfogták őt és 17 futásból csak 55 yardig tudott eljutni, de ha ő megindul ott nincs kegyelem. A szünet után teljesen kicserélt, felturbózott Peterson lépett a pályára. Folyamatosan hozta a first downokat. 20-30 yardos futásokat produkált, de a meccs csúcspontja az a 61 yardos futott TD-je volt. Elképesztő milyen munkabírás van benne és mennyi akaraterő. A csapat legnagyobb vezéregyénisége, ha kell egymaga viszi a hátán az egész csapatot. Most is bizonyított. 171 futott yardot szerzett, ezzel idén már 1000 yard fölé ért és karrierje során már 5. alkalommal ért el 1000-nél több futott yardot egy szezonban. 4 mérkőzés óta folyamatosan 100 yard felett fut és folyamatosan termeli a TD-ket, idén már a hetediket.

Sajnos az offense fal még mindig nem a legacélosabb. Látható volt a mérkőzésen, hogy sok alkalommal nem tart eleget a fal és jönnek át rajta az emberek, de a Lions-nak csak egyszer hagyták, hogy Ponder sackeljék. A pihenőhét esélyt adhat arra, hogy megerősödjenek kicsit.

A védelmünkben a legeredményesebb játékosunk Antoine Winfield volt, aki 9 alkalommal szerelte az ellenfél játékosát. Egyszer volt egy interception-je, amit visszahordott TD-re, de érvénytelenítették. Bár egy ideig ő is csak állt a labdával a kezében, aztán egyszer csak elkezdett rohanni vele az endzoneba, de sajnos hiába. A labda már a földet érintette és csak utána pattant Winfield kezébe. Ponder nem is, de Stafford dobott interceptiont. Chad Greenway-nek sikerült elkapnia az eladott labdát. Ezen kívül még egy szerzett labdánk volt. Calvin Johnson elkapása után egy tackle miatt kiejtette a labdát, amit Jamarca Sanford szerzett meg.

Calvin Johnson elképesztő 207 elkapott yardot szerzett, valamint végre megszerezte második TD-jét is. Ez a 207 yard sokkoló, de sajnos a passzvédekezésünk ennyire nem volt jó. 2 driveban 8 passzal simán végigrobogott a vendég csapat és mindkettőből TD-t értek el. Ezen változtatni kell a szünet alatt.

A Minnesota újonc kickere továbbra is kifogástalanul játszik. 4 mezőnygólt értékesített, valamint 8 kick offból 8-at touchback-re rúgott, esélyt sem adva a visszahordás lehetőségére. Egyébként a Vikings a legjobb ilyen szempontból, mivel ellenünk átlagosan a 19,2 yardos vonalról kezdik meg a támadásukat az ellenfeleink.

Ha nem is volt minden tökéletes a szünetre kitűzött célt sikerült elérni. A győzelemnek köszönhetően 6-4 -es mérleggel áll a csapat és ezzel vághat neki az igazán kemény második felvonásnak. 4 csoportrangadó és egy Texans elleni meccs is még hátra van, valamint a mostanában meglepetéseket okozó Rams is okozhat kellemetlenségeket számunkra. A bye week utáni 6 meccsből már csak kétszer játszunk hazai pályán. De mindent egybe vetve eddig jól teljesít a csapat és a sokak által leírt Minnesota túlszárnyalta tavalyi, sőt már tavaly előtti teljesítményét is. Azt meg nem is kell mondanunk, hogy a csoportban 2-0 -al állunk.

Most tehát szünet, legközelebb november 25-én játszunk a Chicago Bears csapatával a Soldier Field-en.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com