Cam Newton zsenialitása miatt zakozótt az Eagles

A Philadelphia Eagles (3-8) vezethette a Carolina Panthers (3-8) elleni mérkőzés első támadását. A hazai csapatban továbbra sem Michael Vick, hanem az újonc Nick Foles irányított. Mint ismert Vick a Dallas Cowboys elleni rangadón (10. játékhét) szenvedett agyrázkódást. A Philadelphia egy 66 yardos drive-ot vezetett, amelynek végén Alex Henery 36 yardról berúgta mezőnygól kísérletét, így a hazaiak 3-0-ra vezettek. A Panthers egy fantasztikus drive-val (8 play, 72 yard, 5 perc) válaszolt az Eagles pontjaira.

A vendégek a támadássorozat végén touchdown-t szereztek. Cam Newton egy 24 yardos TD passzt adott Gary Barnidgenak. A Philadelphia számára nem volt túl sikeres a következő támadása, ugyanis egy sack miatt mínusz két yarddal fejezte be a drive-ját. A Panthers offensive sora elkapta a fonalat, ugyanis a második drive-jából is hatpontost szerzett. Newton ezúttal Brandon Lafell-nek adott egy TD passzt. A negyedben az Eagles birtokolta utoljára a labdát. A hazaiak a második felvonásban folytathatták a támadásukat.

Az első negyedhez hasonlóan a másodikat is egy Eagles mezőnygól nyitotta meg. Henery ezúttal 41 yardról rúgta be field goal kísérletét. A hazaiak védelme feljavult, amellyel nem tudott mit kezdeni a Panthers, így a Philadelphia kevesebb, mint három perc után visszakapta a játékszert. Az Eagles 42 másodperc leforgása alatt touchdown-t szerzett. Bryce Brown egy 65 yardos futás után ünnepelhetett hatpontost. Érdekesség, hogy a huszonegy esztendős újoncfutó először volt kezdő az NFL-ben, igaz ehhez kellett LeSean McCoy agyrázkódása is.

A Panthers a következő támadásában 30 yardot tett meg, de nem tudta tovább növelni az előnyét. Az Eagles több mint öt percig tartotta magánál a labdát, nem mellesleg pontokkal fejezte be a drive-ját. Henery 45 yardos mezőnygóljával, már a Philadelphia vezetett 15-14-re. A félidő vége előtt a Panthers-nek kettő, míg az Eagles-nek egy rossz támadása volt, így a hazaiak egypontos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A Carolina Panthers kezdte a második félidőt. A vendégcsapat egy 11 playből álló támadássorozatot vezetett, amelyben 95 yardot tett meg. A drive végén Cam Newton szerzett touchdown-t. Az irányító egy veszélyes ugrással juttatta a labdát a Philadelphia Eagles end zonejába. Graham Gano extrapontja után a Panthers 21-15-re vezetett. A hazaiak első támadása nem sikerült túl jól, ugyanis Bryce Brown elejtette a labdát, amelyet a Panthers újonc linebackere, Luke Kuechly ölelt magához. A Philadelphia, azonban parádés védekezést mutatott be, így a Panthers nem tudta tovább növelni az előnyét.

Brown a hazaiak következő támadásában kijavította a hibáját, ugyanis egy 5 yardos futás után TD-ét szerzett. A vendégek következő drive-ban Mike Patterson vitte földre a QB-t, így a Carolina mínusz 18 yarddal fejezte be a támadását. Az Eagles számára pocsékul fejeződött be a negyed, ugyanis Bryce Brown ismét elveszítette a labdát. A Panthers a Philadelphia 45 yardos vonaláról kezdhette meg a drive-ját, amelyet a negyedik felvonásban fejezhetett be.

A Carolina eljutott az Eagles 5 yardos vonaláig, de egy touchdown helyett ”csak” egy mezőnygólt ért el. Gano 23 yardról rúgta be field goal kísérletét. A pennsylvaniai alakulat a támadásából nem tudott pontokat szerezni. A felvonás tízedik percében Cam Newton megfutotta második touchdown-ját a mérkőzésen. Graham Gano kihagyta az extrapont kísérletét, így a vendégek nem kilenc, hanem ”csak” nyolc egységgel vezettek. A kezdőrúgás után az Eagles visszahordója, Brandon Boykin kezéből kiütötte a labdát Sherrod Martin. A szabad játékszert végül a Panthers játékosa, Gary Barnidge szerezte meg. A vendégek lepörgették az órát, így az Eagles sorozatban a hetedik mérkőzését bukta el.

NFL
12. játékhét

Philadelphia Eagles – Carolina Panthers

22-30 (3-14, 12-0, 7-7, 0-9)
Nick Foles 21/16, 119 passzolt yard Cam Newton 28/18, 306 passzolt yard, 2 Touchdown átadás
Bryce Brown 178 futott yard, 2 Touchdown Cam Newton 52 futott yard, 2 Touchdown
Jeremy Maclin 55 elkapott yard Brandon LaFell 74 elkapott yard, 1 Touchdown
DeMeco Ryans 10 szerelés Sherrod Martin 7 szerelés, 1 forced fumble

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Foró: sbnation.com, sportsgrid.com