Beharangozó: Vikings - Packers

Mindkét csapat számára van tétje a vasárnapi mérkőzésnek.

Vasárnap este minden kiderül. Kiderül, hogy két év után visszatérünk-e oda, ahova mindig is tartoztunk. Kiderül, hogy a Packers vajon pihenhet-e az első héten a rájátszásban. Vajon meg lesz-e Peterson-nak a 2000 futott yard, esetleg még a rekord is?

Mindezekre a kérdésekre esetére választ kapunk.

A nagy tétnek köszönhetően a FOX televíziótársaság úgy döntött, hogy, mivel nagy téttel bír a meccs nem a szokásos délután 1 órás kezdéssel, hanem a későbbi időpontban 4:25-kor bonyolítják le a találkozót. Ennek köszönhetően Magyarországon idén először a SportTV is élőben közvetít egy Vikings mérkőzést 22:25-ös kezdéssel.

Most azonban nézzük mire is számíthatunk…

Egyszerű lenne a képlet, a Packers legyőzi a Minnesota-t és egyből a divízió döntőben találhatja magát, azonban a forgatókönyv nem ilyen egyszerű.

A Minnesota VIkings az utolsó három fordulóban nyerni tudott és igen pozitív lett a megítélése a csapatnak. A három sikerből kettő igen nagy értékűnek mondható, hiszen a Bears és a Texans is az áldozatunkká vált. Éppen ezért a jelenleg hatodik kiemelt Vikings már csak egy győzelemre van attól, hogy 29 óta először jusson be a rájátszásba.

Abban az esetben ha a 9-6-os mérleggel álló Vikings nem tudná legyőzni a Green Bay-t, akkor a bejutáshoz a Bears, a Cowboys és a Giants veresége is kell.

Nagy drámát láthatunk a pályán, hiszen a playoff szereplés kiharcolás mellett Adrian Peterson is egy kiugró teljesítményre törekszik. Peterson 102 yardra van attól, hogy csatlakozzon a kétezresek klubjába és 208 yardra attól, hogy megdöntse az egy szezonban legtöbb futott yard rekordját.

Mostani ellenfelünk már biztos résztvevője a folytatásnak, de nekik sem mindegy, hogy a Wild-Card héten is kell játszaniuk vagy sem.

Hazai oldalon Adrian Peterson nagy játéka mellett számítunk Christian Ponder jó szereplésére is, ugyanis ha bejutunk a rájátszásba, ott nem lehet csak futásra építeni. Kellenek a passzok tőle, méghozzá a pontos passzok, hogy az elkapók értékes yardokat és TD-ket tudjanak szerezni csapatunknak. Múlthéten Ponder egész tűrhetően szerepelt, de még mindig nem egy playoffos csapat irányítójaként végezte a dolgát.

Elkapók terén a tight end Kyle Rudolph-ra számíthatunk leginkább, aki eddig 9 TD-t szerzett. Rudolph mellett, a már egyre többet foglalkoztatott Jarius Wright-tól lehet majd elkapásokat várni, de természetesen Jenkins és Simpson játékára is nagy szükségünk lesz.

Szükség lesz a jó védelemre is, mert egy olyan teljesítménnyel, mint amit a Texens ellen felmutatott, jó esélyünk lehet a meccsen. Emlékezhetünk, hogy a Texans támadóinak egy TD-t sem sikerült elérniük.

Nagy szükség lesz az irányító nyomásra, hogy Rodgers ne tudjon megfelelő passzokat kiosztani. Futás ellen jó védekezünk, de a defensive fal néha csinál hajmeresztő megoldásokat. Chad Greenway a Vikings legjobb LB-je sajnos nem került be a Pro Bowl keretbe, de 145 kiosztott tackle-el ligaelső a posztján és ő mind a passz, mind a futás ellen igen hatékony megoldás, ráadásul az irányítóra is veszélyes, idén 3 sackje is van.

Aaron Rodgers eladott labdáira is vadászhatunk, három kiváló játékosunk fogja lesni az adandó alkalmat. Josh Robinson, Antoine Winfield és Harrison Smith eddig kitűnően teljesítenek idén.

Minden Vikings szurkoló nevében mondhatom, remélem nem ez lesz az utolsó mérkőzésünk a 2012-es szezonban. Vasárnap este tehát minden kérdésre megkapjuk a választ, de hogy milyet, azt még most nem tudni.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com