Ken Whisenhunt a Chargers támadókoordinátora

Ken Whisenhunt versenyben volt a San Diego Chargers vezetőedzői posztjáért, de ezt a csatát elvesztette és végül a csapat támadókoordinátora lett. A csapat hivatalosan is bejelentette, hogy aláírták a szerződést és Whisenhunt lesz a Mike McCoy által vezetett csapat offensive koordinátora. McCoy elárulta, hogy nem akar playeket hívni San Diego-ban és ezt a feladatot teljes egészében Whisenhunt-ra bízza majd.

Whisenhunt fő feladata, hogy Philip Rivers-el együtt dolgozva egy teljesen új támadójátékot hozzanak létre, hiszen a Chargers a szerzett yardokat tekintve csak a 31. volt az idén. A szerzett pontok tekintetében 20.-ok voltak de mindenképpen változtatni kell Rivers akadozó játékán, a sok turnoveren és a gyenge futójátékon.

Whisenhunt a legutóbbi hat évben az Arizona Cardinals vezetőedzője volt, de amióta visszavonult Kurt Warner igencsak akadozott a támadójáték. A fő hiányosságot az irányító poszt jelentette hiszen Kevin Kolb, John Skelton és Ryan Lindley nem ugyanazt a szintet jelenti mint Warner vagy Rivers esetében.

(nfl.com, Fotó: thecoastnews.com)