10 játékos akikre érdemes figyelni a Senior Bowl-on

Dolgos 6 hónap után, amikor a Vikings játékosok megjelentek az edzőtáborban, lejátszották az első előszezon mérkőzésüket, továbbjutottak az alapszakaszból és a Wild Card mérkőzést is lejátszották, most elérkezett nekik a pihenőidő. Ám ezek a hónapok sem történés mentesek, hiszen a szurkolók figyelme átirányul az egyetemi játékosokra.

Ezen a héten zajlik a Senior Bowl, ahol 100 NFL draftra jelentkező játékos küzd a csapatok kegyeiért. A hétköznap edzések és gyakorlatok keretében a szombati napon pedig egy Kelet- Nyugat mérkőzésen zajlik az előzetes felmérő, ahol mély benyomást is tehetnek a csapatok küldöttségeinek.

Most következzen 10 olyan játékos akik az egyik megfigyelő szerint érdemesek arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek nekik a Vikings-ból.

HB Kenjon Barner (Oregon) – Néhányan azt mondják, hogy az egyetemi football és az NFL között nagy a sebességbeli különbség, de szerintem ez nem mindig igaz. Természetesen amatőr és profik között tényleg vannak különbségek, de ez nem mindig a játék sebessége. Chip Kelly volt csapata (már a Philadelphia Eagles vezetőedzője), az Oregon elképesztő 49.5 pontot szerzett mérkőzésenként a tavalyi idényben. A futás és passzjáték egyaránt megtalálható volt a játékhívások arzenáljában, ennek is köszönhető, hogy Barner tavaly igen jó szezont futott. Futásonként átlagosan 6 yard volt a teljesítménye, ennek is köszönhető, hogy a szezon végén 1767 futott yard és 21 szerzett TD állt a neve mellett, mindegy 268 kísérletből. Elkapásokban is jeleskedett. 20 elkapásból 256 yardot és 2 TD-t szerzett. Kenjon Barner mind a négy Oregon-i évében jó teljesítményt nyújtott, így érdemes rá figyelni.

LB Michael Buchanon (Illinois) – Lehet, hogy ostobának tűnik, hogy ő rajta van a listán, de talán mégsem. Buchanon linebacker poszton játszott az Illinois egyetemen. Scott Studwell, aki a Vikings egyetemi felderítő igazgatója, aki sokáig a Vikings nagyszerű játékosa volt, szintén az Illinois egyetemre járt és szint LB poszton játszott. Tudjuk, hogy ebben nincs gyakorlati összefüggés, ám elképzelhető, hogy  valami szerepet mégis betölt …

WR Aaron Dobson (Marshall) – Hogy őszinte legyek alig várom már, hogy ezt a játékost láthassam a legtöbbször a héten. Méretei alapján igazi prototípusa az NFL elkapójának. Dobson aki az év elkapását produkálta a tavalyi egyetemi szezon alatt (Aaron Dobson – The Catch), talán ő lehet az aki a Vikings támadóegységéből tényleg hiányzik. Aaron Dobson egy szilárd jellem , a Marshall egyetem egyik arca. 2011-ben 668 yardot és 12 TD-t szerzett 49 elkapásból. Tavaly senior évében ugyan kevesebb TD-t (3) szerzett, de több elkapást (57) és több yardot szerzett (679) csapatának. Érdemes rá figyelni.

DT Jonathan Jenkins (Georgia) – Jenkins az előzetes jelentések szerint a Top 32-be, azaz az első körbe várható. Elég jó szezont tudhat maga mögött. Van benne fantázia, a Vikings-nak jót tenne a draftolása, hiszen jó védekező falemberből sosem elég. Méllyé lehetne tenni a roster ezen a poszton, lenne kiből válogatni. Jenkins egy belső védő, aki blokkolásban kitűnő és robbanékony, tehát a zsebet tönkretéve tör rá az irányítóra.

LB Nico Johnson (Alabama) – Linebacker-t játszott az Alabama egyetemen Nick Saban irányítása alatt. Eleget mondtam?

WR Denard Robinson (Michigan) – Robinson egyetemi pályafutása alatt túlnyomó többségben irányító poszton játszott, ő volt az egyetemi csapatok játékosai közül a legérdekesebb. A Senior Bowl-on azonban elkapó poszton fogják őt edzeni és játszatni is. Érdekes lesz nézni ezt a játékost. Én is és az északi csapata edzői stábja is bizakodó. Leginkább a punt és kickoff visszahordást gyakoroltatják vele.

TE Michael Williams (Alabama) – Sok szerepe van neki is abban, hogy az Alabama ismét BCS Bowl győztes-nek mondhatja magát, miután simán verték a nagydöntőben a Notre Dame együttesét. Williams a mérkőzés korai szakaszában egy TD-t is szerzett csapatának, teljesítménye alapján igazi NFL sportolónak nézett ki.

DT Sylvester Williams (North Carolina) – Az ESPN-es Todd McShay szerint őt fogja kiválasztani a Vikings az első körben mondván, hogy Williams jó sebességű és felépítésű játékos. Reakcióideje és ereje nagyban hozzájárulna a futás elleni védekezés és az irányítónyomás javításához a csapatnál.

WR Terrance Williams (Baylor) - Kiper szerint Williams méretei és sebessége mind amellett szólnak, hogy ígéretes NFL játékos váljon belőle. Képes tisztára játszani magát. Leginkább az oldalvonalon mozog, így hosszabb és szélesebb labdákkal is nagyszerűen meg lehet dobni. Williams kiváló elkapó és nagyszerű játéka csak előnyére válna a Vikings csapatának. Ponder-nek szüksége van biztoskezű elkapókra Percy Harvin és Kyle Rudolph mellett. Terrance pontosan ilyen kaliberű játékos. A tavalyi idényben nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő. 18.9 yard elkapásonként és 12 TD fűződik a nevéhez, de egész egyetemi teljesítménye is figyelemre méltó. 202 elkapott labda, 27 TD és 16.5 yard elkapásonként.

A 10. játékos nem is igazán játékos, hanem egy poszt. Egy poszt ami mindig nagy dilemma minden csapatnál, ez az irányító poszt. Természetesen a Senior Bowl-on minden irányítót figyelünk, így Zac Dysert (Miami-Ohio), Mike Glennon (NC State), Landry Jones (Oklahoma), EJ Manuel (Florida állam), Ryan Nassib (Syracuse), Tyler Wilson (Arkansas) teljesítményét is feljegyezzük.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com