Elengedi a 49ers Alex Smith-t?

Tovább folytatódik az Alex Smith saga a San Francisco 49ers-nél. Ez a hét nem róla szól, viszont hétfőn fel fogják tenni a kérdést. Maradjon, tradeljük el vagy küldjük el Smith-t. A 2005-ös Draft 1/1-es választottjának szerződése van a következő szezonra ami alapján 8.5 millió dolláros fizetés illeti meg. Ebből 1 millió dollár a garantált kereset amit április 1.-én kell neki kifizetni. Ezeket az összegeket pedig nem engedheti meg magának a 49ers, ha csak csereként számolnak Smith-el.

Egyes hírek szerint Smith maga kérte a csapat vezetőségét, hogy még a szabadügynökpiac nyitása előtt engedjék el. De akkor már miért ne tradeljék el? Több csapatnak is szüksége van kezdő irányítóra, viszont a fizetése visszatarthatja Őket. A szakértők Smith jelenlegi értékét egy közepes körös Draft pickre taksálják, ami nem túl jó egy egykori első választottól.

Kiválasztásakor 49.5 millió dolláros szerződést kapott amit igazán sohasem szolgált meg. Talán egyetlen jó szezonját pont tavaly, az új vezetőedző Jim Harbaugh első évében futotta és a dolog pikantériája, hogy pont az tette ki a csapatból aki végre a helyes irányba terelte.

(nfl.com, Fotó: sports.yahoo.com)