Az Eagles magas draft pick-et kér Nick Foles-ért cserébe

A hírek szerint a Kansas City Chiefs új vezetőedzője, Andy Reid ismét együtt akar dolgozni Nick Foles-al és a Philadelphia Eagles rögtön nyilvánosságra hozta, hogy magas körös Draft picket vár az irányítóért cserébe. A The Associated Press információ szerint az Eagles nem zárkózik el a tradetől, de első vagy második körös Draft picket vár érte cserébe.

Az első körös pick a Chiefs esetében ki van zárva, hiszen a tavalyi alapszakasz legrosszabb mérlegét produkáló csapat elsőként választhat az idei Draft-on és az üzlettel az 1/1-es jogot adná oda az Eagles-nek. Legjobb esetben is csak egy második körös pick elképzelhető, de jelenleg az is drágának tűnik, hiszen több előrejelzés szerint csak Geno Smith lesz elsőkörös választott az irányítók közül.

És nem csak Foles az egyetlen elérhető irányító, hiszen Alex Smith és Matt Flynn is könnyedén megszerezhető. Flynn tavaly szerződött a Seattle Seahawks-hoz ahol a jó fizetés ellenére is csak Russel Wilson tartalékja lett. Alex Smith megsérült az idény közben és a helyére beugró Colin Kaepernick véglegesen ki is szorította Őt a kezdőcsapatból.

A három játékos közül Smith lenne a Kansas legésszerűbb választása, hiszen több évnyi NFL kezdő rutinnal rendelkezik. Foles nem váltotta meg a világot és ellene szól a magas draft pick. Flynn igazából csak egyetlen jó mérkőzést játszott eddig az NFL-ben és nagyon magas a fizetése. Smith viszont kevesebb összegét is szerződtethető és a jelenleg piaci értéke szerint egy harmadik, negyedik körös pickért is eltradelhető.

(nfl.com, Fotó: philly.com, sfgate.com)